Büyüklerimizden duyduğumuz bir söz var.
“Lâfın kızılı, şakada söylenir.”
Ağalar, Cumhuriyet, Büyük Türk Devrimi ve önderleri konusundaki asıl kanaatlerini laf arasında kaçırmaya başladılar.
Celladına âşık olma sözünden hareketle “asıl cellatları bize söyletmeyin” diyerek eteklerini boşaltıyorlar.
Kimmiş bu asıl cellatlar?
Elbette İngiliz altınları ile çıkardıkları isyanın sözde mağdurlarına karşı devletin tutumu.
Ülkenin ortasında bir eşkıya devleti kurmaya çalışarak genç cumhuriyeti reddeden sözde Seyyit’lere karşı devletin tutumu.
Ve dahi buna benzer İngiliz ve Deli Fesli ağızların zehirleri.
Hedefleri de devletin kurucuları.
Başta Mustafa Kemal Atatürk ve devrimci kadrosu.
Kapalı kapılar ardında kökten dinci mahfiller ile aynı şeyleri söylediğinizi biliyorduk ama bu kadar alenileştirme cesaretine kavuştuğunuzu da bu vesileyle görmüş olduk.
Ülkenin bir bütün olarak demokratikleşmesinin sizi pek ilgilendirmediğini görüyorduk da Emperyalizmin bu cumhuriyeti hangi uçuruma doğru sürüklediğinin umurunuzda olmadığını hatta ona yardım ettiğinizi bilmiyorduk.
Demokrat olduğunuza dair içimizde hep bir umut hep vardı.
Görüyoruz ki, Fırat’ın bu yakası yansın gitsin sizin ilginizi çekmiyor.
Varsa yoksa Büyük Ortadoğu planlarının size sunmaya çalıştığı pamuklu şeker…
O pamuğun altı zehir bilesiniz.
Dünyaya şöyle bir bakın. Birazcık akıl taşıyan bir kişinin bir ülkenin veya bir toplumun Emperyalizm tarafından daha iyiye taşındığını göremeyeceği apaçık ortadadır.
CHP onlarca yıl bütün samimiyeti ile o bölgedeki sorunların çözümü için gayret göstermektedir. Bu tutumunun oyla falan da ilgisi yoktur.
Şimdiki ağalar da bu tutumu yüzünden sizleri terörist, CHP’ yi terörist yardakçısı olarak ilan ederek bol keseden oy toplamışlardı.
Bakırhan Efendi!
Bunları bilmediğini veya unuttuğunu sanmıyorum.
Ne oldu şimdi?
Artık lâfın kızılını söylemek için şaka evresini çoktan aşmış gibisiniz.
Öyle bir yoldasınız ki, “Türkiye yansın ama biz ne kazanacağız. Bize bölünme, parçalanma ve ayrı devlet kurma yolunda kim ne verecek durumda ise biz onunla birlik olabiliriz” diyorsunuz artık.
Hem de aleni.
Duygusal bağlarımız bu kadar mı hasar aldı?
Özgür Özel ve CHP kör değil.
CHP bu ülkenin siz, biz, onlar demeden topyekûn demokratikleşmesi, aydınlanması ve kalkınması için vardır.
Oyunu görüyor ve duruşunu ona göre konumluyor.
Hiçbir güç Atatürk’ ün kurduğu üniter ulus devletini yıkamayacaktır ama kardeşliğimize yazık ediyorsunuz.
Dünyanın neresinde bir Türk ve Kürt varsa onlar orada doğal kardeştirler. Tarihin bize armağanı ve emaneti budur.
Siz düşmanlığın ateşini harlandırın bakalım.
Bu ateşin bu toplumu yakmasına izin verilmeyecektir.
LÂFIN KIZILI
Yayınlanma :
03.12.2025 12:55
Güncelleme
: 03.12.2025 12:55
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: