Bir şehir düşünün ki kültürünü, geçmişini, hafızasını kaybediyor, kent kimliği yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.
Son yıllarda moda olan geçmişte yapılanları yok sayıp, bir şeyi ilk kez yapıyormuş gibi sunmak son derece yaralayıcı, geçmişte yapılan çaba ve emeğe haksızlık diye düşünüyorum.
Bir düşünce oluşturulup temel atılmış ve bugüne kadar yaşatılmış bir yapının üzerine bir tuğla koyuyorsanız fikir babalarına ve bugüne kadar yüreğini ortaya koyup yaşatan sevdalılara saygı duymak gerektiği kanaatindeyim.
Biz doğduğumuz, toprak damlı evlerin çatılarında koştuğumuz mutlu, huzurlu, Yunus'un sevgisinin, Mevlana'nın hoşgörüsünün yaşatıldığı, Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Türkçenin Başkenti olan ve hemşerisi olmaktan onur duyduğumuz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlılığıyla ve başarılarıyla yoğrulmuş Karaman'ı seviyoruz.
Vefa duygusuyla, borcumuzu ödemek içinde büyük özveri gösterip doğduğumuz topraklara hizmet etme çabası ve gayreti içerisindeyiz.
Hangi makam ve mevkide olursa olsun şehrimizi seven, hizmet eden ve bu kadim şehre bir tuğla koyan herkes başımızın tacıdır.
Başarıyı alkışlamak, yanlışı da eleştirmek vatandaşlık bilinci ve üslendiğimiz sorumluluk gereğidir.
Atanmışlar ve seçilmişler tek yürek olup takım ruhuyla ve ortak akılla hareket ederse başarılı bir şekilde hedefe ulaşılır.
Ancak Karamanımızda bu oluşumu maalesef göremiyoruz. Şehir hak ettiği hizmetleri alamıyor, sorunlara çözüm üretilemiyor ve gurbette bizler bu duruma çok üzülüyoruz.
Yaşadığımız o güzelim tarihi evler, mahalle kültürü ve dayanışma ruhu, kaybolmaya yüz tutmuş vaziyette.
Doğup büyüdüğümüz evlerimiz yıkılmış ya da harap olmuş vaziyette.
Okuduğumuz okullar yıkılmış ya da yeni isimler konmuş durumda.
Karaman'a gittiğimizde sanki başka bir şehre gitmiş gibi hissediyoruz.
Karaman sessiz, Karaman suskun, Karaman içten içe gözyaşı döküyor, sahip çıkılmayı ve sevilmeyi bekliyor.
Karaman'da ve Karaman dışında memleket sevdasıyla şehrine gönül vermiş tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Karaman sevdalılarını elbirliği ve gönül birliğiyle, birlikte hareket etmeye ve büyük buluşmaya çağırıyorum.
Karaman'ın buna ihtiyacı var.
Selam sevgi ve saygılarımla.
Yorumlar
Kalan Karakter: