Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Karaman’a gelen Ağıralioğlu, programı kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.
Burada yaptığı konuşmada Karaman’ın milli ve manevi değerlerine vurgu yapan Ağıralioğlu, şehrin vatanına, milletine, bayrağına ve diline bağlı yapısıyla öne çıktığını ifade etti. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı net bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirten Ağıralioğlu, Türk kimliği, Türk bayrağı ve Türkçenin önemine dikkat çekti.
Konuşmasında partisinin kuruluş süreci ve hedeflerine de değinen Ağıralioğlu, Anahtar Parti’nin kısa sürede teşkilatlanmasını tamamladığını ve Türkiye genelinde büyümeye devam ettiğini söyledi. Partinin bir “umut hareketi” olduğunu vurgulayan Ağıralioğlu, “Korkularımızdan daha büyük bir umudumuz varsa, başarabiliriz” dedi.
Ekonomi başta olmak üzere birçok konuda hükümeti eleştiren Ağıralioğlu, özellikle enflasyon, alım gücü ve üretim alanlarında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Türkiye’de son yıllarda verilen sözlerin tutulmadığını savunan Ağıralioğlu, vatandaşların ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini ifade etti.
Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün Trablusgarp dönemine ait bir fotoğrafına da değinen Ağıralioğlu, Türk milletinin zor zamanlarda yeniden ayağa kalkma iradesine sahip olduğunu dile getirdi.
Ağıralioğlu, "Doları baskılıyorsunuz efendim. Doları bırakın dolar 80 lira. Ondan sonra bir daha bölün. Siz doları baskılamak için iş adamlarının canını okuyorsunuz. Faizi yükseltiyorsunuz. İş adamlarınız döviz biriktirme heveslerinizin mecburiyetine inandıkları için zarar etmeyi göze alıyorlar. Sonra biriktirdiğiniz dövizi de devleti yönetirken plansız, programsız iş yaptınız diye avucunuzdan eritip götürüyorlar.
Onun da hesabını vermiyorsunuz. Bir dönem övdüğünüzü öbür dönem sövüyorsunuz. Mehmet Şimşek'e hırsız diyordunuz. Sonra kurtarıcı dediniz. Sonra şimdi kurtarıcı dediğinizden de Bayburtların tabirle randıman alamadınız. Herhalde bu ara Mehmet Şimşek'i de görev değişikliğine konu ettiniz herhalde. Öyle anlıyorum.
Yani bu ara konuşmalardan, yaptıklardan çıkardığı bu. Şimdi sizin ne yapacağınıza, ne edeceğinize karar getirip, kanaat edip öngöremediğimiz için biz milletimize haber veriyoruz. Diyoruz ki AK Parti yoksa anahtar partidir. Tayyip Bey yoksa yapamıyorsa Yavur Darolu yapar. Milliyetçi Hareket Partisi 57. yılını kutladı. Onlar hazineyi doldurup onlar ülkeyi ayağa kaldırıp onlar ülkeyi dünyanın en zengin ülkeleri arasında taşıyamamışlarsa, bu hedefe ulaşamamışlarsa kardeşler var, ben varım. Onlar yapamamışlarsa ben varım. Parti kavgasına kaydettiğimiz her günü ziyan sayarım. Particilikle geçirdiğimiz her günü milletime bühtan sayarım. Parti ne? Bu partinin bir tek vasfı var.
Bu anahtar parti de olsa aynı, AK Parti de olsa aynı, MHP de olsa aynı. Devleti koruyacaksınız kardeşim. Milleti koruyacaksınız kardeşim. Bayrağı koruyacaksınız kardeşim. Bayrağın altında yaşayanları doyuracaksınız kardeşim. Çocuklarınızı koruyacaksınız. Çocuklarınızı besleyeceksiniz. Çocuklarınızı eğiteceksiniz. Çiftçinize yetişeceksiniz. Hayvancılık yapanın yemine pil kavuşturabileceksiniz. Tarlalara suyu taşıyabileceksiniz. Sanayicinin rekabet imkanı olabileceksiniz.
Finansmana erişimini sağlayacaksınız. Devletseniz, siyaset yapıyorsanız, partiyseniz bunları yapacaksınız. Bizimkiler şimdi parti mi? Parti. Şimdi siz Milliyetçi Hareket Partisi'nin AK Parti ile beraberliğinin, Cumhur İttifakının ne diyorlarsa şimdi ittifaklarına büyük büyütlerine şahit oldunuz mu? Oldunuz. Tayyip beyimiz dünya lideri. Evel Allah. Öyle diyorlar. Ben de şey yapıyorum. Dünya lideri. Büyük lider. Devletle ilgili lideri. Evel Allah. Efendim Biner Bey de var. Aksakal da lazımdı. Onu da buldular. Bu da var. Hepsi var. Bütün takım tamam. Yani şimdi büyüklüklerinden zorumuz yok. Neyden zorumuz var? Bizim hissemize düşen küçüklükten zorumuz var. Y siz büyüksünüz. Biz niye böyle kaldık? Siz bu kadar büyüksünüz. Bizim hissemize bu kadar dep niye düştü? Biz bu partileri boostan korkulu olsunlar diye mi seçtik? Yok. Bunlar bize geldiler dediler ki size bir memleket sunacağız. Dediler mi? Dediler. Mukabele yaptık mı? Yaptık kardeşim. Her istediklerinden, bizden istediklerinin fazlasını verdik mi? vermiş.
En son cumhurbaşkanımızı şöyle derken gördük. Arzı endal kudretle şöyle etti. millet huzurunda bana bu sefer bu yetkiyi verirseniz diye başladığı doların da faizin de işsizliğin de sorunların da uluslararasının da sınırın da ne kadar dert varsa derdin de milletin ne kadar meselesi varsa meselenin de geciken adaletin de üretimin de planın da programın da devlet yönetimin de ciddiyetin de ne diyorsanız hepsinin adı Cumhurbaşkanı hükümet sistem dedi mi kardeşim? Dedi. Devletin düşmanlarına da yeteriz. Düşmanların da canını okuruz.
PKK'yla yürümeyiz. PKK'yile yürüyenin de canını okur dedi mi? Dedi. Faizin de canını okuyacağım. Dolar lobilerinin de faiz lobilerinin de canını okuyacağım. Dedi mi? Dedi. Çocuklarınızın işine kavuşacağım. Aşına kavuşacağım. Son kez yetki istiyorum sizden. Dedi mi? Dedi." ifadelerini kullandı.
Programın ardından Ağıralioğlu, Şehir Oğuzhan Küçük’ün baba ocağını ziyaret etti ve kentteki esnaflarla bir araya geldi.
Genel Başkan Ağıralioğlu, daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Anahtar Parti Karaman İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: