Yalnız bu girişim için yanlış bir zaman seçilmiş, kepekli ekmek dediğimiz un 86 randıman olması gerekir. Yani 100 kg buğdaydan 86 kg un elde edilir. 12 kg razmol kepek çıkar. Geriye kalan 3 kilosu buğday yıkandıktan sonra yapılan fırçalamada fireye gider.
Yukarıda yanlış zaman seçildi dememizin sebebi bu sene saman darlığından razmol kepek hemen hemen buğday fiyatına satılıyor. Bu sebeple ekmeğin fiyatında bir değişiklik olmaz.
Sağlık yönünden ele alınırsa bunu sağlıkçıların rapor etmesi gerekmektedir.
Önümüzde ki yıllarda saman darlığı olmazsa ekmeğin maliyetinde düşme olabilir.
Fırınların bayat ekmeği alıp yerine taze ekmek vermeleri çok sakıncalıdır. Bu gelen bayat ekmekler nasıl korundu, hangi kapta bayatladı bilinmez peki fırıncı bu ekmekleri alıp ne yapacak? Ya ıslatıp hamurun içerisine atacak veya öğütüp un haline getirip tekrar ekmek yapacak.
Bunun başka bir alternatifi olamaz. Bu bayat ekmekler fırına rob hastalığı getirir ve insanlara da geçer. Eğer fırın rob hastalığına yakalanırsa 200 - 300 kg sirke alıp takımları yıkaması gerekmektedir.
Haydi hayırlısı.
Yorumlar
Kalan Karakter: