İl Müdürü Özcan, ilimiz için tüketici uyuşmazlıklarına konu olan 149.000 TL’nin altındaki uyuşmazlıklar için Karaman Tüketici Hakem Heyetine başvurunun zorunlu olduğunu söyledi. Aynı zamanda Tüketici Hakem Heyeti Başkanı da olan Adem Özcan, Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığınca 2024 yılında 1946 adet başvuru karara bağlanmış olup karar istatistiğine bakıldığında ise 2024 yılı için 951 adet başvuru tüketici lehine sonuçlandırılmıştır dedi. Karaman ilimizde 10 tüketici başvurusundan yaklaşık 5’inin tüketici lehine sonuçlandığını, tüketicilerin başvurularına istinaden ortalama en fazla 3-4 ay gibi bir sürede karara bağlama süresi ile etkin ve hızlı bir karar alma süreci ile başvuruların çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.
Yeni yılda da tüketicilerin dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin bilgilendirmede bulunan Adem Özcan, başvurular sırasında karşılaşılan en büyük sorunun tüketicilerin bir ürün ya da hizmet satın aldıklarında karşılığında fatura talep etmemesi ya da verilen faturayı kaybetmesidir. Faturalar devlet bütçesine gelir sağlamasının yanında aynı zamanda satın alınan ürün ya da hizmetin en önemli delili niteliğindedir dedi. Bu nedenle vatandaşlarımızın satın aldıkları ürünlere ilişkin faturalarını doğacak uyuşmazlıklarda kullanılmak üzere saklamaları önemlidir. Ayrıca sosyal medyadan sık sık ürün satın alınması sonucu tüketiciye mesafeli satış sözleşmesi ve fatura teslim edilmemekte, bu durumun karşı tarafın tespitini zorlaştırdığını belirten Özcan, bu konularda da vatandaşlarımızın herhangi bir dolandırıcılıkla karşı karşıya kalmamaları için daha dikkatli olması gerektiği muhakkak ürünlere ait faturaları ve mesafeli satış sözleşmelerini talep etmeleri gerekmektedir dedi.
Tüketici Hakem Heyeti 2025 Yılı Başvuru Parasal Sınırları Belli Oldu
Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, 2025 yılı için belirlenen yeniden değerlendirme oranı ile İl Tüketici Hakem Heyeti başvuru parasal sınırlarının 01/01/2025 tarihinden itibaren uygulanmak üzere %43,93 oranında arttırılarak, 104.000 TL’den 149.000 TL’ye yükseltildiğini belirtti.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: