Gizli oylama ile belirlenen seçimde, Seyit Ahmet Baş Sayıştay Başkanlığı'na seçildi. Sayıştay Başkanlığı'na seçilen Baş, Karaman İmam hatip lisesi mezunu. 2005 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Danışmanlığını yaptı. Bir yıl sonra ise Gelirler Politikası Genel Müdürü oldu. Dört yıl bu görevi yürüttükten sonra Müsteşar Yardımcılığı'na terfi etti.
Seyit Ahmet BAŞ; 1968 yılında Karaman’da doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2001-2003 yılları arasında ABD Boston Üniversitesinde Finans alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
2006–2010 yılları arasında Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Vergi ve Teşvikler Komitesi eş başkanlığı, 2010 – 2011 yılları arasında Koordinasyon Kurulu üyeliği ile İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi Vergi Komitesi Başkanlığı görevlerini yürüttü.
2010 – 2011 yıllarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yapılan yardım programı çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Teknik Heyeti Başkanı olarak görev yaptı. 2011-2015 yılları arasında Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı olarak görev yaptı.
29.08.2015 tarihinde Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına atandı.
23.06.2016 tarihinde Sayıştay Başkanlığına seçildi.
Evli 4 çocuk babası. İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Uyanış Gazetesi olarak kıymetli hemşehrimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.
Yorumlar
Kalan Karakter: