*Birlik Başkanı Üzüm, bu yıl sulamada kısıtlı sulamaya gidilebileceğini belirterek, çiftçilerin fazla su tüketen bitki ekimi yapmamalarını istedi.
Ülke genelinde özellikle İç Anadolu ve İlimizde son zamanlarda yaşanan kurak havalar nedeni ile baş gösteren ‘Kuraklık’ ihtimali ve su alanlarındaki su seviyelerinin düşmesi nedeni ile Karaman Sulama Birliği Başkanlığı tüm Muhtarlara ve çiftçilere gönderdiği ‘Kuraklık Eylem Planları’ konulu yazısında, Birlik rezervuarlarındaki su miktarlarının ölü hacim kodu altına düştüğünü ve sulamada kısıtlamaya gidilebileceği belirtilerek çiftçilerin fazla su tüketen bitkilerin ekilmemesi uyarısı yaptı.
Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanı Mehmet Üzüm imzası ile gönderilen uyarı yazısında;
Karaman Sulama Birliği’nden Kritik Su Uyarısı
“Su Miktarı Ölü Hacim Kotunun Altına Düştü”


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: