YENİLENEN MÜFREDAT PROGRAMLARI TANITILIYOR
Yenilenen Öğretim Programları Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Yenilenen Öğretim Programlarının tanıtımına dair Planlama ve Koordinasyon Toplantısı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cengiz Orta’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Güncellenen Müfredat Programları Tanıtım Toplantısı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüİzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cengiz Orta, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri veformatör öğretmenlerin katılımıyla Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yaptığı açılış konuşmasında 1, 5 ve 9. sınıflardan başlamak üzere ilk olarak 51 derste müfredat değişikliği yapıldığını belirterek ocak ayından itibaren tüm derslerin müfredatının yenileneceğini ifade etti. İl Müdürü Kuntoğlu “Çağın gerekleri doğrultusunda eğitim kalitesini artırmak amacıyla yapılan bu değişiklikler devrim niteliğindedir. Bilimsel ve çağdaş bir altyapıda oluşturulan bu müfredatın en önemli özelliği milli olmasıdır. Öğretim programlarının yenilenmesi sürecinde öğretmenlerden, yöneticilere, sivil toplum kuruluşlarından üniversitelere toplumun her kesiminden binlerce görüş, öneri ve eleştirilerin alınmış olması yeni müfredatın güçlü yönlerinden bazılarıdır. Bu süreçte her nereden, hangi görüşten olursa olsun bilimsel tüm gerçekler ele alınmış ve değerlendirilmiştir.” şeklinde sözlerine devam etti.
Milli olmanın önemini vurgulayan Kuntoğlu, yeni müfredatın demokrat, çağdaş ve yenilikçi içeriğe sahip olduğunu belirterek daha donanımlı ve kaliteli nesillerin yetişmesine zemin hazırlayacağını dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, seminer döneminde, yenilenen müfredat içeriğiyle ilgili bilgiler verecek formatör öğretmenlere katkıları dolayısıyla teşekkürlerinin ardından yeni eğitim öğretim yılının ve müfredatın hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.
Ardından formatör öğretmenlere hitap eden Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cengiz Orta, konuşmasında milli benliğe sahip olmayan bireylerin neler yapabileceğine 15 Temmuz’da yaşanan acılarla tüm milletimizin şahit olunduğunu belirtti. Şehirlerle birlikte nesillerin de imarına önem verilmesi gerektiğini hatırlatan İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Cengiz Orta, müfredat değişikliğinin bunu mümkün kılmak için gerçekleştirildiğini söyledi. Seminer döneminde yapılacak bilgilendirme çalışmaları ve süreç hakkında bilgiler veren Daire Başkanı Cengiz Orta, değişikliğin sağlayacağı faydaların öğretmenlere ve velilere iyi anlatılmasının müfredat değişikliğinden elde edilecek başarıyı daha da hızlandıracağını söyledi.
KMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çevik 2013 yılında hazırlanan müfredat ile yeni müfredat arasında karşılaştırmalarda bulunarak konuların daha anlaşılır düzeyde ve güncel ele alındığını, milli ve tabana yayılmış bir şekilde yazımının gerçekleştirildiğini ifade etti.
Toplantı, Şube Müdürü Ayhan Kahraman´ın formatör öğretmenlere müfredat programlarının öğretmenlere tanıtımı için hazırlanan uygulama takvimi konusunda bilgi aktarımı ile devam etti. Şube Müdürü Kahraman, müfredat programlarının değişme nedenleri, hazırlanma süreci, yapılan değişiklikler ve uygulama sürecine ilişkin sunum gerçekleştirdi.
YENİLENEN MÜFREDAT PROGRAMLARI TANITILIYOR
Yenilenen Öğretim Programları Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: