Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, T.B.M.M.’de yaptığı konuşmasında, KOP Projesinin 20 yıldır tamamlanması nedeni ile Karaman topraklarının susuzluktan kavrulduğunu belirterek, şöyle konuştu;
“Karaman’ın yıllardır çözülemeyen su sorununu, tamamlanmayan sulama yatırımlarını ve Mut Barajı’ndaki Karaman aleyhine adaletsizliği Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündeme getirdim.
*Çiftçimiz ‘Su...’ ‘Su...’ diye bağırırken, topraklarımız susuzluktan kavrulurken sulama yatırımlarına para yok ama DSİ’ye saray gibi hizmet binası yapmaya para var.
*Karamanımız burnunun ucundaki, hatta sınırları içine giren Mut Barajı’ndan bir damla su kullanamayacak.
*Karaman’ımıza bağlı Cerit, Elmadağı, Bademli, Kurucabel, İhsaniye, Aşağıakın, Yukarakın köylerinin zeytinlikleri, meyve ve sebze bahçeleri su altında kalacak ama ne bu köyler ne de Karaman bu barajdan bir kova su kullanamayacak.
*Biz Mut Barajı’nın yapılmasına karşı değiliz, yapılsın ama en azından bu baraj nedeniyle arazisi su altında kalacak Karamanımızın köylerinin de bu barajın sulama imkânlarından yararlanması sağlansın.
*AKP iktidarı 30-40 kilometre mesafedeki Göksu’dan Karaman’a su getirmeyi başaramamıştır, hatta düşünmemektedir bile.
*Biz Genel Başkanımızın Karaman’da verdiği sözümüzün arkasındayız, Göksu’dan Karaman’a suyu iktidarımızda mutlaka getireceğiz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: