Vali Akkoyun “Karaman’ın tanıtımını el birliğiyle ve hep birlikte önemsiyoruz. Karaman’ın tanıtımı önemli. Var olan değerlerimizi kayıt altına almadan bunu başarmamız mümkün değildir. O nedenle ilk işimiz bu değerleri kayıt altına almak için çalışmalara başladık. Şu ana kadar 6 Karaman değeri coğrafi işarette onaylandı. Müracaatta ilk sıradayız, onların geri dönüşümünü çok önemsiyoruz. Karaman Taşkale halıları ile ilgili projemiz onaylandı. Kadınlarımız ilk etapta 30 tezgâhla çalışmaya başlayacak. Yine kadın kooperatifleri ile ilgili projemiz onaylandı. Bireysel gayretleri çok önemsiyoruz fakat yeterli değil, kadınlarımızı kooperatif çatısı altında toplamayı ve daha güçlü hale getirmeyi, emeklerini değere ve kazanca dönüştürmeyi hedefliyoruz ” dedi.
Vali Tuncay Akkoyun Karaman’ın kültür ve sanat şehri olması için de altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek “Çocuklarımızın akademik başarısı kadar, kendilerini ifade edebilmelerini, sanatta sporda da başarılı olmalarını amaçlıyoruz. Her okulumuz kendisini bir konuda branşlaştırılmasını istedik ve altyapı çalışmalarını başlattık. Yine konser vermeye hazır hale getirdiğimiz bir koro oluşturduk, halk oyunları ekipleri ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’nin en büyük mehter takımını kuruyoruz. Karaman’ın her anlamda gelişmesi ve yükselmesi için hep birlikte tüm paydaşlarımızla çalışacağız. Tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile bunu sağlayacağız” dedi.
Vali Akkoyun’un sohbeti sırasında yaptığı açıklamalarda 2023 yılının Karaman’ın tanıtım kültür ve sanat yılı olacağının sinyallerini verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: