Sabahın ilk ışıklarıyla camide bir araya gelen vatandaşlar, Yasin-i Şerif tilaveti, tesbihat ve dualarla huzur dolu anlar yaşadı. Kılınan sabah namazının ardından yapılan sohbetle program, güçlü bir manevi atmosfer içinde devam etti.
Programa katılan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, konuşmasında doğruluk kavramının İslam ahlakındaki merkezi yerine dikkat çekti. Gürbüz, insanın hem sözünde hem de davranışlarında doğru olmasının, bireysel huzurun yanı sıra toplumsal güvenin de temelini oluşturduğunu ifade etti. Yalancılığın ise kişiyi hem dünyada güven kaybına uğrattığını hem de ahirette ağır sonuçlarla karşı karşıya bırakacağını vurguladı.
Konuşmasında Abdullah İbn Mesud’dan rivayet edilen hadise de yer veren Gürbüz, Muhammed’in doğruluğun insanı iyiliğe, iyiliğin de cennete götürdüğünü; yalancılığın ise kötülüğe ve nihayetinde cehenneme sürüklediğini bildirdiğini hatırlattı.
Program, yapılan ikramlarla sona ererken katılımcılar, bu tür buluşmaların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini dile getirdi. Manevi atmosferin hâkim olduğu etkinlik, vatandaşlardan tam not aldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: