Türk Kızılay Karaman İl Merkez Başkanlığından yapılan açıklamada, "Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü, İslam tarihinde önemli hadiselerin yaşandığı mübarek bir gündür. Hz. Nuh’un tufandan kurtuluşu, Hz. Musa’nın Firavun’un zulmünden kurtarılması gibi birçok ilahi yardım ve kurtuluş bu günde gerçekleşmiştir. Aynı zamanda bu gün, sabır, şükür ve dayanışma gibi yüce değerlerin hatırlandığı; paylaşmanın ve kardeşliğin zirveye ulaştığı bir zaman dilimidir.
Muharrem ayı vesilesiyle , Türk Kızılay Karaman Kadın teşkilatımızın geleneksel hale getirdiğimiz aşure dağıtımı etkinliğimizi bu yıl da gerçekleştirmenin huzurunu yaşıyoruz. Aşuremizi komşularımızla, esnafımızla, öğrencilerimizle ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak, toplumsal birlikteliğimizi ve manevi değerlerimizi pekiştirmeyi amaçlıyoruz.
Aşure, sadece bir tatlı değil; birlikteliğin, dayanışmanın ve bereketin sembolüdür. Hz. Nuh’un gemisinde kalan son erzaklarla yaptığı aşure, bize azla yetinmeyi, var olanı paylaşmayı ve yoklukta dahi umut etmeyi öğretmektedir.
Bu vesileyle, tüm halkımızın Aşure Günü’nü tebrik ediyor; birlik, beraberlik ve rahmet dolu nice hayırlı günler diliyoruz." denildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: