1943 yılında çıkartılmaya başlandı. Sabahattin Ali bu eserini, kol bileği çatlayınca, kolunu tenekede ısıtılan suya koyup yazmaya devam etmiş bir yazar olarak Türk Edebiyatı sahnesinde yer aldı.
Karaman'ın bilinen kitapçılarından Danış Kitapevi'nde en çok satan kitaplar arasında zirvede oturan Sabahattin Ali'nin “Kürk Mantolu Madonna'sı” 72'inci baskısıyla vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Karaman'da en çok satan kitaplar zincirinin ikinci halkasında “Korkma Kalbim” adlı kitabıyla Ahmet Batman yer alıyor. Karaman'da en çok satan 3'üncü kitap ise, Nil Karaibrahimgil'in “Kelebeğin Hayat Sırları” yer alıyor.
“BİR FİL KALBİ KIRILDIĞINDA ÖLEBİLİRMİŞ”
2013 yılında çıkardığı ilk kitabı “Soğuk Kahve” adlı eseriyle Türk Edebiyatı'na kazandırılan yazarlar arasında yer alan Ahmet Batman'ın kitabı “Korkma Kalbim" Karaman'da en çok satan ikinci kitap olarak listede yer alıyor. “Korkma Kalbim” adlı eserin tanıtım bülteninde, “Kedileri seven kadınlar yalnızlıktan korkarmış, köpekleri ise aslında kendilerini güvende hissetmek istediklerinden severlermiş... Sen filleri severdin ve bir fil kalbi kırıldığında ölebilirmiş. Sen filleri boşuna sevmiyorsun güzel kadın. Sen kalbinin kırılmasından korkuyorsun da haberin yok. Korkmasın kalbin çünkü o artık benim de kalbim;
“BENİM KORKAK KALBİM SİZE AŞIK OLDU”
- Benim korkak kalbim size âşık oldu... - Kutu kutu pense oynamıyoruz küçük bey, aşkı çocuk oyunu mu sandınız siz?- Aşkın bir oyun olmadığını öğrenecek kadar büyüdüm ama şayet aşk bir çocuk oyunu olsaydı ve o oyunun adı da kutu kutu pense olsaydı tüm dünya size arkasını dönse bile ben size arkamı dönmezdim küçükhanım... - Böyle konuşursan kilitlenirim ben ama... - Eğer kilitlendiğiniz yer kalbim olacaksa bundan memnuniyet duyarım. - Susuyorum. - Ben de size...” deniyor.
“İNSAN NASIL YAŞARSA PARLAR”
Müzik dünyasındaki etkisini kitap dünyasına da yansıtmayı başaran Nil Karaibrahimgil, yeni kitabı “Kelebeğin Hayat Sırlar” ile Karaman'da en çok satan 3'üncü kitap olarak okurlarıyla buluşuyor. “Kelebeğin Hayat Sırları” adlı eserin tanıtım bülteninde şu ifadeler yer alıyor: “- İnsan nasıl yaşarsa parlar? - Nasıl yaşarsa mutluluğu yakalar? - Nasıl yaşarsa yaşadığına değer? - Nil'in kelebeklerde keşfettiği hayat sırları elinizde… - 17 yaşıma dönseydim, kendime şunları söylerdim: En önemli şey aşk; onu doya doya yaşa!
“ÖĞREN KENDİNLE SOSYALLEŞ”
Birkaç kişinin elini sıkı sıkı tut. Onların dertleriyle dertlen, mutluluklarıyla uç, dediklerine kulak ver. Başkalarının kriterlerine göre seçim yapma. O zaman başkalarının gideceği yerlere gidersin. Oralarda ne işin var? Her gün oku. Her şeyi oku. Ağaç olmak nasıldır? Van Gogh olmak nasıldır? İkinci Dünya Savaşı'na katılmış olmak nasıldır? Öğren. Kendinle sosyalleş. Yoksa unutursun nasıl biri olduğunu. Her gün şükret. Karanlık günler olacak. Düşeceksin de. Yaralar da açılacak. O zamanlarda şunu unutma: Tünel bitecek. Kalkacaksın da. Kabuk da bağlayacaksın. Korkmaktan korkma. Ödün bile kopsun. Sonra kapa gözünü bas karanlığına. Belki biri taş döşemiştir; kim bilir. Böbürlenme. Kibirlenme. Köpürme. Abart. Çoğalt. Parlat. Her gün, bir yazar tarafından hayatının hikâyelendirildiğini düşün ve dinle. Böyle bir kahraman olmak ister miydin? İstiyorsan başarıyorsun. Ne mutlu sana.”
Yorumlar
Kalan Karakter: