Okul çağındaki çocuk ve gençleri sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılmasında ebeveynlerin rolünün öneminden hareketle, spor aracılığı ile çocuk aile ilişkisinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu 7 / 24 spor yapmak isteyen vatandaşların hizmetine açıldı.
Karaman'da çocukları ile birlikte judo antrenmanlarına katılan ailelere antrenör Ahmet Ömre Türe gözetmenlik etti.
Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, proje hakkında bilgi vererek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan ve Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da devam ettirilen, 'Soğuk Zamanlarda Sıcak Salonlarımızda Spora Projesi' kapsamında önce oturarak voleybolla başladık, şimdi de ailelerimizle birlikte bir judo branşında etkinliklerimiz devam ediyor. Bu proje kapsamında çocuklarımızın aileleriyle birlikte uyum içerisinde, onlarında nasıl ortamlarda spor yaptığını görebilmeleri hususunda, ailelerinde çocukların yanında spor yapmasıyla birlikte daha iyi şekilde spora yönlendirmesi, Karaman'da sporun gelişmesi adına çok daha iyi bir yer alacağını düşünüyoruz" dedi.
Judo antrenörü Türe'de, ailelerin spora geldiklerinde, çocuklarının neler hissettiğini öğrenmelerini istediğini belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bir projesi bu. Sadece çocuklarımızı değil aileleri de bu işin içine dahil ediyoruz ki, onlara judo elbisesi giydirerek neyi nasıl yaptığımızı gelsinler görsünler ki bununla beraber çocuklar ne hissettiklerini öğrensinler istiyoruz biz. Bu yüzden de yaklaşık 7-8 tane velimize judo elbisesi giydirerek kendi çocuklarıyla beraber antrenman yaptırıyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık 1 yıldır judo sporcusu erkek çocuğuyla beraber antrenmana katılan Soner Sağlamçelik'de, çok güzel bir duygu olduğunu, çocuklarını nereye gönderdiklerini öğrenmiş olduğunu söyledi.
Aliye Şimşek'de, çok eğlendiklerini kaydederek, herkesi spora davet etti. Şimşek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu proje kapsamında çocuklarımıza dışarıda kış gününde, soğuk havada, sıcak salonlarımızda judo yapmaya başladık. Ahmet hocamın sayesinde de bizler bu projeye katılmış bulunduk. Vaktimizi burada geçiriyoruz." şeklinde konuştu.
2 yıldır Judo sporuyla ilgilenen Ervanur Şimşek'de, Kendi sayesinde annesi ve kardeşiyle heyecanla spor yaptıklarını, insanların evinde oturana kadar spor yapmalarını tavsiye etti.
İsa ve Havva çifti ise çocuklarının motivasyonu açısından çok İsabetli bir proje olduğunu kaydederek, bu tür etkinliklerin ara sıra yapılmasını istediklerini, büyük bir stres attıklarını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: