Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bugün ya da yarın 10.125 TL tutarındaki evde bakım maaşını iletmesi beklenirken, 20 Mayıs dolaylarında da sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verileceği düşünülüyor.
5000 TL’lik doğum yardımına, 31 Mayıs tarihine kadar sağlanacak olan desteklere ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ederken, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yeni desteklerin başlatılması ve ödemeler yapılması halinde de detaylara ilişkin bilgi veriliyor.
Kurban Bayramı öncesinde ülke genelindeki farklı belediyelerin vatandaşlara ilettiği desteklerin ayrıntıları netlik kazanmaya başlarken, 10.818 ihtiyaç sahibi aileye 39.870.000 TL’lik sosyal kart desteğinin verilmesinin ardından açıklama yapıldı.
Sosyal kart desteklerinin başlamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ‘’31 ilçemizde ihtiyaç sahibi 10.818 ailemizin Mayıs ayı sosyal destekleri hesaplarına yattı. Bereketli olsun’’ dedi.
Dar gelirli hanelere iletilen 39.870.000 TL'lik desteğin ayrıntıları mayıs ayının ortalarında yapılan açıklama ile birlikte netlik kazandırken, önümüzdeki süreçlerde yeni destek projelerinin başlatılıp başlatılmayacağı, Kurban Bayramı öncesinde hanelere yardımların iletilip iletilmeyeceği de araştırılıyor.
Kurban Bayramı öncesinde düşük gelirli hanelere yönelik çeşitli sosyal yardımların başlatılması ve ödemeler yapılması ile ilgili kararlar alınması halinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bilgi vermesi beklenirken, Ramazan Bayramı öncesi olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na kaynak aktarılması durumunda ayrıntılar netlik kazanacak.
Mayıs ayının sonuna kadar Aile Yılı desteklerine ilişkin yeni gelişmeler yaşanması durumunda da bakanlık detaylara ilişkin bilgi verecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: