SMMMO’DAN “ BAĞIMSIZ DENETİMDE GELİŞMELER VE BEKLENTİLER” PANELİ
Karaman SMMM Odası tarafından Bağımsız Denetimi tekrar gündeme getirmek ve konuya dikkat çekmek için “Bağımsız Denetimde Gelişmeler ve Beklentiler” konulu Panel, 27 Mayıs Salı günü yapıldı.
Panel’in açış konuşmasında Oda Başkanımız İbrahim Ayhan Şancı,
“Yıllardır ülke ekonomisine yön verme çalışmalarında en çok emek veren ve emeğinin karşılığını alma konusunda sıkıntı çeken meslektaşlarımız ve Mesleğimizin önemli kilometre taşlarından olan ve Mesleğimize yeni bir unvan olarak giren Bağımsız Denetçilikle ilgili olarak odamızda da yoğun bir çalışma düzenlenmiş ve 15 yılını doldurarak geçici maddeden faydalanarak bağımsız denetçi olma hakkı kazanan 54 meslektaşımız bağımsız denetçi unvanı alma hakkını elde etmiştir. Bu 54 kişinin 37 si Bağımsız Denetçi olarak Tescilini yaptırmış, 6 sının Tescil süresi devam etmekte, 11 meslektaşımızda eğitimini tamamlamıştır.
Toplam 199 olan odamızın üye sayısına göre bu azımsanamayacak kadar yüksek bir sayıdır.
15 yıllık kıdemi olan ve başvuru yapmayan sadece 8 tane üyemiz kalmıştır.
Bu yoğun katılımın üyelerimizin eğitime ve mesleğine verdiği önemin bir göstergesidir.
15 yıllık kıdemi olmayan genç meslektaşlarımızın da sınavlara katılarak en kısa sürede bağımsız denetçi unvanını almalarını tavsiye ediyorum.”dedi
KGK Başkanı Seyit Ahmet Baş ve KGK Başkan Yardımcısı Osman Dereli “Bağımsız Denetimde Gelişmeler ve Beklentiler” konusunda katılımcılara bilgiler verdiler. Önümüzdeki yıllarda Bağımsız denetime tabi olacak şirketlerin sayılarının daha da artırılacağı ve bu şekilde bütün şirketlerin denetimden geçirileceğini ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: