Reklam
  • Reklam
RENKLİDERE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Reklam

RENKLİDERE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kanser tedavisi gören yönetmen ve oyuncu hemşerimiz KamilRenklidere, 64 yaşında hayatını kaybetti.

08 Ekim 2018 - 10:15

Yapımcı, yönetmen, hemşehrimiz, bir Karaman sevdalısı Kamil Renklidere. Denizli ve Bodrum'da yaşamakta iken bir süredir yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek sonsuzluk sahnesine yürüdü.

 Türkan Şoray, Kemal Sunal ve Tarık Akan'la aynı filmde rol almış ve çok sayıda filmin yönetmenliğini yapmış 64 yaşındaki yönetmen ve oyuncu Kamil Renklidere kansere yenik düştü.

Renklidere’nin Cenazesi Pazar günü, Bodrum Turgutreis Beldesi'nde, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından rahmetli eşinin yanına defnedildi.

Merhuma Allahtan rahmet yakınlarına ve sanatseverlere başsağlığı dileriz.

KAMİL RENKLİDERE KİM?

Türk sinemasının acı günü! Kamil Renklidere yaşamını yitirdi... 1 Ağustos 1954, Karaman doğumlu. İlk ve orta eğitimini Aydın'da okudu. Daha sonra Karaman'da Sanat Enstitüsünü bitirip 1974 yılında Yıldız Üniversitesi Elektrik Fakültesine girdi. Aynı yıllarda reklam sektöründe çalışmaya başladı. Sektörün bütün kollarında çalışarak alaylı eğitimini tamamladı. 1978 yılında sinema alanına geçti. 42 filmde yönetmen yardımcısı olarak çalıştı.

1986 yılında "Hastahane" filmiyle yönetmenliğe başladı. 1992-1997 yılları arasında atv'de şef yönetmenlik yaptı. Sevmek Günah mı 1985

Hastahane 1986

Yalnız Efe - 1987 (Televizyon Filmi, TRT)

Aşığım Aşık 1987

Son Yüzelli Metre 1987

Rıza Beyin Polisiye Öyküleri - 1988 (Televizyon Filmi, TRT)

İtirazım Var 1989

Raslantı 1989

Yalnızlar 1990

Acılar İçinde 1990

Mutsuzlar 1990

Köroğlu - 1991 (Televizyon Filmi, TRT)

Polis -1992 (Televizyon Filmi, Star)

Terzi Baba - 1993 (Televizyon Filmi, TGRT)

Haberci - 1993 (Televizyon Filmi, TGRT)

Kurtarıcı - 1995 (Televizyon Filmi, ATV)

Ağaçlar Ayakta Ölür 2000

Oyuncu Filmografisi

Hazal 1979

Çark 1987

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler

Ağacın Kanı Katran - 2014

Sürmene - 1995 / TGRT

Tokat - 1993 / TGRT

Ödülleri

Ağaçlar Ayakta Ölür

8. Ulusal Avşa Film Festivali En iyi İkinci Film Ödülü. 2001

8. Ulusal Avşa Film Festivali En iyi Yönetmen Ödülü. 2001

37. Antalya Film Festivali Halk Jürisi Özel Ödülü. 2000

Terzi Baba

Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü. 1998

Gazetemiz yazarlarından Ahmet Tek’in 18 Ağustos 2018 tarihinde Kamil Renklidere’yi anlattığı köşe yazısı:

https://www.karamandauyanis.com/yazarlar/ahmet-tek/bizim-k-mil/1280/

Bu haber 721 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x