Otizm spektrum bozukluğu olan bireylere yönelik oluşturulan II. Ulusal Eylem Planı (2023-2030) kapsamında yürütülen faaliyetlerin uygulanması, desteklenmesi ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla oluşturulan İl İzleme Komisyonu’nun 2026 yılı II. dönem toplantısı, İl Müdür Yardımcısı Celalettin Yaman Başkanlığında gerçekleştirildi.
Müdürlüğün sekreteryasını yürüttüğü toplantıda, eylem planı çerçevesinde ilimizde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilerek, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik istişarelerde bulunuldu.
Toplantıda ayrıca, otizmli bireylerin yaşam kalitesinin artırılması, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlere erişimlerinin kolaylaştırılması amacıyla planlanan faaliyetler ele alındı.
Yorumlar
Kalan Karakter: