Adana TCDD Müdürlüğü'nden bir heyet Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı makamında ziyaret etti.
Karaman OSB Lojistik Merkezi Projesi ile ilgili gerçekleşen görüşmelerde, heyet projenin geldiği son durum hakkında Başkan Çalışkan'a bilgiler verdi.
Kargolarla toplanarak Lojistik Merkez’e getirilecek yükler tesis girişinde kontrol edilecek ve bu alanda taşınması uygun olmayan malzemeler ayrılacak. Daha sonra yükler özelliklerine göre paketlenecek ve üzerleri barkodlanıp konteynırlar vasıtasıyla yasal gümrük işleri tamamlanan yüklerin sevki yapılacak. Hızlı yük taşımacılığına geçilmesi ile de bu yükler daha az maliyetli, daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde limanlara ulaştırılacak.
Proje kapsamında yük merkezinde yıllık taşıma/depolama işlemi kapasitesi 200.000 ton/yıl olması planlanıyor.Lojistik merkezi için gerekli projelerin hazırlanmasından ve çalışmaların tamamlanmasından sonra yapım ihalesi için çalışmalara başlanacak.
Karaman ekonomisi için son derece önemli olan bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, sürecin başlangıcından beri büyük gayret gösteren Başbakan Yardımcımız Sayın Lütfi Elvan'a konuyu yakından takip eden milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker'e, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum”
Yorumlar
Kalan Karakter: