Karaman Taşkaleli hemşerimiz Merve Şen ve eşi eczacı Muammer Şen’in, 2014 yılında Konya- Beyşehir karayolu üzerine kurdukları 'Temmuz Organik Çiftliği' adını verdikleri çiftlikte 22 organik sertifikalı tıbbi aromatik bitkiler ile beraber meyve ve sebze ürünleri yetiştiriliyor. Üzümün 20 çeşidinin bulunduğu çiftlikte kekik, adaçayı, lavanta, melisa, ceviz, ökse otu, maydanoz, fasulye, goji berry, kantaron, ekinezya, alıç, kapari, domates, biber, patlıcan gibi organik ürünlerde yetiştiriliyor. Hiçbir tarımsal ilacın kullanılmadığı çiftlik, organik sertifikaya sahip tıbbi drog üretimi yapan tek çiftlik olma özelliği taşıyor.
HAREKETLİ GEÇEN ŞENLİK GÖZ DOLDURUYOR
Ünlü onkolog Yavuz Dizdar’ın, el sanatları sanatçısı Filiz Sertan Kızıl’ın ve daha birçok tanınmış kişinin konuk olduğu “3. Temmuz Organik Çiftliği Bağ Bozumu Şenliği bugün başladı. Yarın sona erecek hasat şenliğinde konunun uzmanları ve akademisyenler de söyleşi yapacak, bazı gösteriler ile müzik ziyafeti veriliyor.
KİŞİSEL İMKANLARLA ORGANİZE EDİLEN BU ŞENLİK KARAMAN BELEDİYESİNE ÖRNEK OLSUN
Merve Şen’in ve Muammer Şen’in kendi imkanlarıyla kurdukları çiftlik ve sonrasında organize ettikleri hasat şenliği çoğu belediyenin yaptığı kültürel şenliklere taş çıkarır nitelikte. İstenildiğinde büyük çapta ses getirebilecek organizelerin yapılacağının bir örneği olan “3’üncü Temmuz Organik Çiftliği Bağ Bozumu Şenliği”, “Karaman’da yapılan şenlikler, neden bu denli ses getirmiyor?” sorunu akıllara getiriyor. Karaman’da kutlanan Türk Dil Bayramı Etkinliklerinin de bu denli ses getirmesi ve hareketli geçmesi için ne yapmak gerekiyor? Bu soru ve sorunun çözümü için Karaman Belediyesinin bu tarz etkinlik ve bayramlar için etkin rol oynaması ve bakış açısını geniş tutması şart gibi gözüküyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: