2025-2026 eğitim öğretim yılında öğrencilerin merakla beklediği ikinci ara tatil başladı. Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, hafta sonlarıyla birlikte 9 günlük ara tatile girdi.
Eğitim takvimine göre başlayan ara tatil, öğrenciler için kısa bir dinlenme ve yenilenme fırsatı sunarken, öğretmenler için ise mesleki çalışmaların devam ettiği bir dönem olacak.
Bu yıl ara tatilin son günlerinin Ramazan Bayramı ile çakışması da dikkat çekiyor. Öğrenciler hem ara tatili hem de bayram coşkusunu bir arada yaşayacak.
DERS ZİLİ 23 MART’TA YENİDEN ÇALACAK
Ara tatilin ardından öğrenciler yeniden ders başı yapacak. Eğitim takvimine göre 23 Mart Pazartesi günü Türkiye genelinde okullarda ders zili tekrar çalacak.
Öğrenciler ara tatilin ardından eğitim öğretim yılının ikinci dönemine kaldıkları yerden devam edecek. Bu süreçte özellikle sınav hazırlığı yapan öğrenciler için yoğun bir dönem başlayacak.
Okullarda ikinci dönemin kalan kısmında hem akademik çalışmalar hem de sınav hazırlıkları hız kazanacak.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 26 HAZİRAN’DA SONA ERECEK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı 26 Haziran Cuma günü sona erecek. Bu tarihte öğrenciler karne alarak yaz tatiline çıkacak.
Yaklaşık üç ay sürecek yaz tatili öncesinde öğrenciler ikinci dönemde yoğun bir eğitim sürecinden geçecek. Bu süreçte özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler için ders programları ve çalışmalar büyük önem taşıyacak.
SINAV YILI: LGS VE YKS TARİHLERİ BELLİ OLDU
2025-2026 eğitim öğretim yılı özellikle 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri için önemli bir sınav yılı olacak. Ortaokuldan liseye geçişte belirleyici olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 14 Haziran’da yapılacak.
Sınav iki oturum halinde gerçekleştirilecek. İlk oturumda sözel alan soruları yer alırken ikinci oturumda sayısal alan soruları sorulacak. Öğrenciler sınavda müfredatta yer alan konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.
Üniversite adayları için gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 20-21 Haziran tarihlerinde düzenlenecek.
YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 20 Haziran’da yapılacak. İkinci gün ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumları gerçekleştirilecek.
Bu sınavlar milyonlarca öğrencinin eğitim hayatında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.
Okullarda Ara Tatil Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci için ikinci ara tatil dönemi başladı. Karaman'da da 50 bin 750 öğrenci ara tatile girdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: