KESOB’dan yapılan açıklamada şöyle denildi; “Merhum Hidayet UYSAL, 12 Şubat 1960 tarihinde Karaman İli Merkez İlçe'ye bağlı Seyithasan Köyü'nde doğdu.
İlkokulu ve Ortaokulu Karaman'da okudu. Kendi adına, elektrik malzemeleri satış ve tesisatçılığı iş yeri açtı ve uzun yıllar işletti.
Bir ay gibi kısa bir süre sonra da, oda başkanlarının teveccühüyle 20 Nisan 1996 tarihinde Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı görevine getirildi.
11 yıl süreyle bu görevini başarıyla ve arkadaşlarını, esnaf ve sanatkârları memnun ederek yürüttü. Rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmekte iken 17 Mart 2007 tarihinde vefat etti.”
Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bayram UYSAL, yaptığı açıklamada; “Rahmetli Hidayet UYSAL başkanımız iyi bir esnaf dostu, iyi bir baba, örnek insan ve yöneticiydi. Merhum Hidayet UYSAL Başkan, cismen aramızdan ayrılalı 10 yıl oldu. Fakat O, hep bizlerle, sevenleriyle birlikte olmaya devam etti ve edecektir de. Yeni hizmet binamıza, Birlik Yönetim Kurulu’nun almış olduğu bir kararla “Hidayet UYSAL Esnaf Sarayı ismi verildi.
Ruhu Şâd, mekanı Cennet olsun.”dedi.
Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK
Yorumlar
Kalan Karakter: