2025 yılının sonbahar dönemini kurak geçiren Karaman’da birçok su kaynağı kuruma noktasına gelmişti.
İbrala, Deliçay ve Kurtderesi barajlarının ardından, tarımsal sulamada kullanılan Ayrancı ilçesindeki Ayrancı Barajı da kuraklıktan etkilenerek tamamen kurumuştu.
Bu yıl ülke genelinde olduğu gibi Karaman’da da yağışların etkili olması, vatandaşların ve çiftçilerin yüzünü güldürdü. Son yağışlar ve eriyen kar sularıyla birlikte Ayrancı Barajı yeniden su tutmaya başladı. Barajdan paylaşılan son görüntüler, su seviyesindeki belirgin yükselişi gözler önüne serdi.
Meteoroloji Uzmanı Kutlisi Demir de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tamamen kuruyan Ayrancı Barajı’ndan da görüntü geldi. Eriyen kar suları barajda doluluk yapmış. Böyle devam etsin inşallah." ifadelerini kullandı.
Yağışların devam etmesi halinde barajlardaki doluluk oranlarının daha da artması bekleniyor.
Kuraklığın Vurduğu Ayrancı Barajı Yağışlarla Yeniden Canlandı
Karaman’da sonbahar aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle tamamen kuruyan Ayrancı Barajı, ocak ayında etkili olan yağışlarla birlikte yeniden dolmaya başladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: