Ankara’da yaşayan Karamanlılar Vakfının organizasyonu kapsamında usta şair merhum Bekir Sıtkı Erdoğan bu kez Türk Sanat Müziği Korosu eşliğinde Karaman’da düzenlenecek olan Kültür Sanat Gecesinde bir kez daha yad edilecek.
Konsre öncesinde bir açıklama yapan Ankara Karamanlıar Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Bozkır;
Duygularını şiirlerine döken hemşehrimizin aynı zamanda bestelenmiş TRT repertuarına giren 82 şiiri bulunmaktadır. Bu yönüyle de gurur duyduğumuz hemşehrimizin eserlerini de seslendirmek üzere Derneğimiz çatısı altında 2012 yılında kurduğumuz TSM koromuz şu ana kadar gerçekleştirdiği 11 konser ile hemşehrilerimizin ve Türk Müziğinin eşsiz eserlerini seslendirmiştir. Merhum Bekir Sıtkı Erdoğan için 22 Mayıs 2015 tarihinde Ankara Üniversitesi salonunda gerçekleştirdiğimiz anma konseri büyük bir beğeniyle izlendi.
Aynı duygularla 12 Aralık 2015 Cumartesi akşamı Karaman Pirireis Kültür merkezinde Bekir Sıtkı Erdoğan Anma Konseri yapılması planlanmıştır. Gecede milli şairimizin eserlerinin yanı sıra Ekrem Güyer, Gündoğdu Duran ve Hüseyin Soysal gibi Karamanlı çok değerli bestekarlarımızın da eserleri okunacak.
50 kişilik koromuz ve bursiyer öğrencilerimizin içerisinde olacağı 2 otobüs ile Karaman’a gelerek gerçekleştireceğimiz konsere TRT Ankara radyosu ses ve saz sanatçıları da katılacak.”diyerek Anma konserine tüm halk davet etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: