Mezun ve öğrencilerin buluştuğu bir söyleşiye KMÜ mezunu Karaman’da Betül Enes Diyet Danışmanlığı Merkezinin sahibi Dyt. Betül Enes, Ankara’da Ayşe Nur Temizkan Beslenme ve Diyet Kliniğinin sahibi Dyt. Ayşe Nur Temizkan ile Antalya’da Öğretmenevi ve özel bir spor merkezinde Toplu Beslenme ve Klinik Diyetisyeni olarak görev yapan Dyt. Duygu Köroğlu konuk olarak katıldı.
Söyleşi, KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacer Levent’in açış konuşması ile başladı. Doç. Dr. Hacer Levent, ”Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak yalnızca bilimsel bilgiyle değil, etik değerlerle, empatiyle, insan sağlığına duyulan sorumlulukla şekillenmiş bir meslek anlayışı ile yol alıyoruz. Bugün aramızda bölümümüzden mezun olmuş ve bu anlayışı mesleğine yansıtmış, başarıları ile bizleri gururlandıran arkadaşlarımız var. Mezunlarımızın deneyimlerinden öğrencilerimizin öğreneceği çok şey olduğuna inanıyorum.” dedi.
Programın devamında mezunlar eğitim hayatlarından meslek yolculuklarına uzanan süreçte karşılaştıkları zorlukları ve edindikleri tecrübeleri öğrenciler ile paylaştı. Diyetisyenler öğrencilere klinik beslenme, toplu beslenme hizmetleri, girişimcilik ve mesleki gelişim gibi konular hakkında deneyimlerini aktardı. Ayrıca iş bulma süreci, kariyer hedefleri belirleme, staj deneyimlerinin önemi ve meslek etiği gibi başlıklarda da yol gösterici bilgiler sunuldu.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, mezunlarla bağların güçlenmesine ve öğrencilerin mesleklerine dair daha geniş bir perspektif kazanmalarına katkı sağlarken aynı zamanda motivasyonlarını da güçlendirdi.
Program, teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: