Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından Sinema Günleri düzenleniyor. Her hafta bir sinema filmi gösteriminin planlandığı etkinlik kapsamında öğrencilerin sosyal bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.
İlk Film “Demir Çeneli Melekler”
Sinema Günleri kapsamında gösterimi gerçekleştirilen ilk film 2004 yapımı, yönetmenliğini Katja von Garnier’ın üstlendiği “Demir Çeneli Melekler” adlı yapım oldu. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gündeme alınan filmde Amerika’daki kadınlara oy hakkı kazandırmak için hayatlarını riske atan kadınların gerçek yaşam öyküsü anlatılıyor.
İkinci Film “Modern Zamanlar”
Sinema Günlerinde KMÜ öğrencileriyle buluşan ikinci film ise 1936 yapımı “Modern Zamanlar” adlı eser oldu. Charles Chaplin’in hem yönetmen, hem yapımcı, hem senarist ve oyuncu olarak yer aldığı filmde o dönemdeki makineleşme ve sanayi devrimi eleştirel bir bakışla ele alınıyor.
“İnsanlar Teknoloji Karşısında Tutunabilir mi?”
Film gösterimi öncesi bir konuşma yapan KMÜ Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğu Üyesi Şahin Urun, bir önceki hafta kadın mücadelesi temalı bir filmi izleyiciyle buluştururken bu hafta insanın makinenin bir parçası haline getirilmesini eleştiren bir filmle seyirci karşısına çıktıklarını ifade etti.
Modern Zamanlar filminin, yaşamın çalışmak haline getirildiği bir dönemin eleştirisi olduğuna dikkat çeken Şahin Urun, “İnsanların teknoloji karşısında tutunabileceği bazı değerlerin olabileceğini hatırlatmak için bu filmi seçtik.” dedi ve “Bu film, modern yaşamın dayattığı aşırı hesaplı tutuma bir anlamda başkaldırıdır.” şeklinde sözlerini noktaladı.
KTSO’DA “İHRACAT-İTHALAT UYGULAMA PERSONELİ YETİŞTİRME” EĞİTİMİ
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’ndan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle; “Avrupa Birliği sürecine girilmesi ve Dünya Ticaret Örgütü anlaşmalarına taraf olunması ile birlikte KOBİ’ler ciddi bir dış rekabet baskısı ile karşı karşıyadırlar.
Bu bağlamda hem KOBİ’lerin uluslararası rekabete hazırlanması hem de dünya pazarlarına açılmalarının sağlanması için KTSO - MEVKA aracılığı ile İHRACAT-İTHALAT UYGULAMA PERSONELİ YETİŞTİRME PROGRAMI planlanmaktadır.
Bu amaçla İHRACAT-İTHALAT UYGULAMA PERSONELİ YETİŞTİRME EĞİTİMİ düzenlenecektir. Hedefi, fakülte ve yüksekokullardan yeni mezun olmuş istihdam edilmeyi bekleyen gençler ve Karaman bölgesindeki KOBİ’lerde çalışan personelden oluşan kursiyerlerin uygulamalı ithalat ve ihracat işlemleri konularında yetiştirilmeleridir.
Hazırlanan projenin MEVKA tarafından onaylanması neticesinde düzenlenecek bu eğitime katılmak isteyen üyelerimizin ekte sunulan Kursiyer Ön Kayıt Başvuru Formu'nu 25/03/2014 tarihine kadar (338)-2130067, (338) 2130067 numaralı hatta fax çekmesi gerekmektedir.”
Yorumlar
Kalan Karakter: