Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karaman Şube Başkanı ve White Rose Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akgül’ün tecrübelerini paylaştığı söyleşiye Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın ve Prof. Dr. Serkan Ada, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.
“Kariyer sürecimiz, gün geçtikçe değişen ve gelişen bir yolculuktur”
Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise “İnovasyon günümüzün en önemli konusudur. Üniversitemiz içerisinde de farklı fakültelerimiz kendi alanlarında proje yazmalı ve inovasyon oluşturmalıdır. Sevgili gençler bugün burada MÜSİAD Şube Başkanı Musa Akgül sizlerle tecrübelerini paylaşacak. Sizler bu tecrübelerini iyi dinleyip ders çıkarmalı ve yenilikçi bir ruhla sizler de kendinizi yetiştirmelisiniz.” dedi.
Konuşmaların ardından Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Yunus Emre Büyükbasmacı’nın yönlendiriciliğinde söyleşiye geçildi.
Söyleşide MÜSİAD Karaman Şube Başkanı ve White Rose Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akgül, kariyer yolculuğunu, firmalarının kuruluş hikâyelerini ve inovasyon ile ilgili çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
“Kişi kendi değerini kendisi belirler”
MÜSİAD Şube Başkanı Akgül, gençlere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Bir şey vermeden almak olmaz. Para odaklı değil, hizmet odaklı çalışın. Nasıl hizmet edebilirim, nasıl faydalı olurum düşüncesi ile çalışırsanız para zaten arkasından gelir. Özgüvenli olun ve önce hayal edin. Hayal etmeden üretemezsiniz. İşinizi sevin ve sadık kalın. Sürekli iş yeri değiştirmeyin. Unutmayın kişi kendi değerini kendisi belirler.”
Söyleşi, belge takdiminin ardından sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: