VALİ TAPSIZ, SÖZCÜ GAZETESİ’NDEKİ İDDİALARI YALANLADI
“KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL”
Karaman Valisi Süleyman Tapsız ile ilgili, 10 Aralık 2016 günkü Sözcü Gazetesi’nde ortaya atılan iddialar, Karaman Kamuoyunda da geniş yankı buldu.
Sözcü Gazetesi’nde ‘Vali Feto’nun Mesajını Getirmiş’ başlığı ile yapılan haberde; Kilis’te sürdürülen Fetö soruşturması kapsamında, bir sanığın verdiği ifadelere dayandırılarak yapılan haberde; 2013 Mayıs ayında Vali Tapsız’ın ABD’ye gittiği Kilisli heyet ile FETÖ’yü ziyaret ettikleri, ve arkasında namaz kıldıkları, hatta Vali Tapsız’ın başı açık olması nedeni ile FETÖ’nün kendi takkesini Valiye verdiği ve ‘Suriye meselesi Türkiye’yi uçuruma götürür’ diye mesaj gönderdiği iddiasında bulundu.
Vali Tapsız Sözcü Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; İddiaları reddederken, Savunma Fuarı ve değişik proğramlar nedeni ile 2 kez ABD’ye gittiğini, ancak Pensilvanya’ya gittiğinin ve diğer iddiaların tamamen iftira olduğunu, ‘insanlar kendini kurtarmak için her türlü iddiada bulunabilir’ dedi.
Bu arada haberin yayılması ile Vali Süleyman Tapsız Valilik İnternet sitesinden kısa bir açıklama yaparak, haberi yalanladı.
Vali Tapsız açıklamasında; “Bir gazetede şahsımla ilgili iddialara yer verilmektedir. Anılan konuya ilişkin iddialar kesinlikle doğru değildir.
Gerçeği yansıtmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: