SEVDİKLERİNİZ SEVGİ İZİYLE ARTIK DAHA GÜVENDE
KAYIP HASTALAR KOLAY BULUNACAK
ÖZEL HABER/Serdar ÖZGÜR
Zihinsel engelli Down Sendromu, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan yakınlarınızın bir gün aniden gözünüzün önünden kaybolacağı korkusu artık ortadan kalkıyor.
Araştırmacı gazeteci Müge Anlı uzun süredir engelli kayıplarının daha kısa sürede bulunması için proje geliştirdi. “Sevgi İzi” projesini hayata geçiren Müge Anlı’nın başlattığı kampanyaya Karaman’dan da destek geldi.
Karaman’da “West Tattoo” İşletmecisi Dövme ustası Hüseyin Erduran, Gümüşler İş Merkezi 2.katında faaliyet gösterdiği atölyesinde kampanyaya gönülden destek verdi.
İlde yaşayan Down Sendromu 27 yaşındaki Hasan Günay’ı ”Sevgi İzi” kampanyasında koluna numara çizen dövme ustası Hüseyin Erduran, Hasan’ın da böylece daha da güvenli olmasına katkı sağladı.
Karaman Sakatlar Derneği Başkanı Ercan Çalışkan ve Berberler Kuaförler Odası Başkanı Selahattin Pekoğlu’nun işbirliği ile adım atılan kampanyanın günden güne ilgi görmesi bekleniyor.
Sakatlar Derneği Başkanı Ercan Çalışkan; “Bu tür rahatsızlığı bulunan hastalarımız kedilerini ifade edemiyor. Kaybolmaları halinde nereye gideceklerini ve ne yapacaklarını bilemiyor. Böyle bir durumda ailelerin yaşadığı acılar çok büyük. Ağzı var dili yok, melek gibi bu insanlar ve son derece savunmasız. Onun için bu kampanyayı yurt genelinde başlatan sayın Müge Anlı hanımefendiye de şükranlarımızı sunuyor, dövme ustası Hüseyin Erduran kardeşimizin de gönüllü olarak çalışmalarımıza desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.
Berberler Kuaförler Odası Başkanı Selahattin Pekoğlu’da;
Müge Anlı’nın hayat verdiği bu projeyi yürekten kutluyoruz. Kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ne görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuruyor. Ardından sistemde kayıtlı numara ile koldaki o "rakam"ı taşıyan kişinin kim olduğu ortaya çıkıyor. Ve o kişi bir an önce ailesine kavuşuyor.”dedi.
Böylesine anlamlı bir kampanyaya hizmet vermenin de heyecanı ve mutluluğu yaşadığını dile getiren Dövme Ustası Hüseyin Erduran, “Bu projeye bizlerde gönül veriyoruz. Hiçbir vatandaşımız kaybolsun istemiyoruz. Ama böylesine akıllıca başlatılan “Sevgi İzi” projesi ile de kalıcı bir önlem almayı çok önemli buluyoruz.”diyerek kampanyayı başlatan ve destek veren herkese emeklerinden dolayı teşekkür etti.
NE YAPMAMIZ GEREKİYOR ?
Aslında sistem çok basit. Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla başvurup formu dolduracak. Sistem kendilerine bir numara verecek. Örneğin, 104 no.. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol koluna işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: