Meclis’in idari işleyişinde en yetkili isim konumundaki bu görevi, daha önceki genel sekreter Talip Uzun’dan devraldı.
Kürşat Kırbıyık aynı zamanda Karaman’ın da damadı. İlimizin eski esnaflarından Ali Rıza Özpeynirci ve Emekli Öğretmen Suzan Özpeynirci’nin damadı olan Kırbıyık’ın bu önemli göreve getirilmesi Karaman kamuoyunda da memnunlukla karşılandı.
TBMM Genel Sekreterliğine atanan Kırbıyık X hesabından yaptığı açıklamasında; “Aziz milletimizin iradesinin tecelli ettiği Gazi Meclisimizde genel sekreter olarak görevimize başladık
Hüseyin Kürşat Kırbıyık Kimdir?
1978 yılında Beyşehir’de doğan Kırbıyık, eğitim hayatını Seydişehir’de tamamladıktan sonra, 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Kamu kariyerine kaymakam vekilliği ile başlayan Kırbıyık, Türkiye’nin dört bir yanında önemli görevlerde bulundu.
Rize Güneysu ve Karaman Kazımkarabekir’de kaymakam vekilliği ile başlayan görev süreci; Burdur Altınyayla, Kahramanmaraş Nurhak ve Burdur Gölhisar gibi ilçelerde kaymakamlıkla devam etti. Ardından Kahramanmaraş’ta vali yardımcılığı yaptı.
Daha sonra İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak Mülkiye Müfettişliği görevinde bulunan Kırbıyık, yine bakanlık bünyesinde Strateji Geliştirme Başkanlığı ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü gibi kritik birimlerde yönetici pozisyonlarında yer aldı.
Görev aldığı tüm kurumlarda edindiği yönetim deneyimiyle dikkat çeken Hüseyin Kürşat Kırbıyık, şimdi yasama organının idari yapılanmasından sorumlu en üst düzey bürokrat olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği görevini üstleniyor. Evli ve iki çocuk babası olan Kırbıyık, bürokrasiye hâkimiyeti ve kriz yönetimi becerisiyle TBMM’de yeni bir dönemin işaretlerini veriyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: