Karaman’da faaliyet gösteren ESPOMAK Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile KAFTT Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., TÜBİTAK TEYDEB 1507 KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı (2025-1 Çağrısı) kapsamında destek almaya hak kazandı.
Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde yürütülecek projelerde, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Kadir Sabancı ve Doç. Dr. Muhammet Fatih Aslan akademik danışmanlık yapacak.
ESPOMAK Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından hazırlanan “Görüntü İşleme ve Yapay Zekâ Tabanlı Elma Hasat Makinesinin Geliştirilmesi ve Prototip İmalatı” başlıklı projeyle tarımda otomasyonun artırılması ve yapay zekâ destekli hasat sistemlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Karaman’dan İki Firmaya TÜBİTAK’tan AR-GE Desteği
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile sanayi kuruluşları arasındaki iş birliği meyvelerini vermeye devam ediyor.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: