Bayram yaptığı açıklamada, belirlenen ekim sahalarının askı sürecinde üreticilerden gelen itirazların değerlendirilerek yeniden ele alındığını belirtti. Bu yıl planlı üretim kapsamında özellikle mısır ekimine alternatif olarak yağlık ve çerezlik ayçiçeği ekim alanlarında ciddi artış yaşandığına dikkat çeken Bayram, bu durumun mevcut tohumluk ekim alanlarının yeniden gözden geçirilmesini zorunlu kıldığını ifade etti.
Artan ekim yoğunluğu nedeniyle tohumluk üretimi yapılacak köylerde gerekli olan 2 kilometrelik izolasyon mesafesinin daraldığını, bunun da çevre köylerdeki üreticiler için ekim kısıtlaması ve mağduriyet oluşturduğunu söyleyen Bayram, şu değerlendirmede bulundu:
“Tohumluk ekimi yapılan köyler ile civar köylerde izolasyon sahalarının daraldığı tespit edilmiştir. Muhtarlarımızın görüşleri de alınarak, bu yıl söz konusu alanların tohumluk ayçiçeği ekimine uygun olmadığı yönündeki değerlendirmeler komisyon tarafından dikkate alınmış ve alanların iptaline oy çokluğu ile karar verilmiştir.”
Bayram, alınan kararın üreticilerin mağduriyet yaşamaması ve planlı üretimin sağlıklı şekilde sürdürülmesi amacıyla alındığını vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: