Karaman'da yaşanan su kesintisi nedeniyle Turkuaz City Sakinleri, belediye önünde eylem yaptı.
Karaman’da günlerdir yaşanan su kesintileri, vatandaşların tepkisini sokağa taşıdı. Ellerinde boş bidonlarla Karaman Belediyesi önünde toplanan yurttaşlar, susuzluk sorununa çözüm bulunmasını talep etti.
Evlerinde uzun süredir musluklardan su akmadığını dile getiren vatandaşlar, belediyeden bir yetkilinin açıklama yapmasını istedi. Susuzluk nedeniyle mağduriyet yaşayan aileler, “Su olmadan hayat duruyor. Çocuklarımız, yaşlılarımız var. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Eylemin ardından Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Gücüyener, vatandaşlarla görüşmek üzere belediye önüne geldi. Başkan Yardımcısı Gücüyener, su sıkıntısı yaşayan ailelerden bazılarını belediye binasına davet ederek sorunlarını dinledi.
Eylem sırasında mağdur vatandaşlardan biri kameralar karşısında şu ifadeleri kullandı:
“Değerli basın mensupları, buraya toplanmamızın nedeni üç gündür sitemize su gelmemesidir. Bunun dışında biz üç yıldır periyodik olarak aynı susuzluk sorununu yaşıyoruz. İlk başta ‘Su deposu yapılacak, oradan su alacaksınız’ dediler. Ancak bu proje hiçbir zaman gerçekleşmedi.
Diğer bölgelere düzenli su verilirken, bize sürekli ‘Boru hattınız geniş, basınç yetmiyor’ gibi gerekçeler sunuldu. ‘Basıncı artırdık, su gelecek’ denildi ama her defasında en az bir gün susuz bırakıldık. Bu kez üç gündür damla akmıyor. Artık site sakinlerimizin sabrı tükendi ve sesimizi duyurmak için buraya geldik.
Bizim amacımız taşkınlık yapmak değil, kimseyi rahatsız etmek de değil. Sadece susuz kaldığımızı duyurmak istiyoruz. Yetkililer gelsin, bizi dinlesin, derdimize çözüm bulsun. Tek isteğimiz bu. Bizim bölgemize yeni projeler yapılıyor, ruhsatlar veriliyor ama altyapı yok, su yok. Peki bu projelerin suyunu ne zaman sağlayacaklar? Belediyeyi bu konuda göreve çağırıyorum.
Şu an hijyen diye bir şey kalmadı, temizlik yapamıyoruz. Evlerimizde kokudan duramıyoruz. Bu sorun sadece bizim değil, insan sağlığını ilgilendiren bir mesele. 185’i aradığımızda da muhatap bulamıyoruz, telefonlara bakılmıyor.
Turkuaz City sakinleri olarak ilk kez böyle bir eylem yapıyoruz. Çünkü artık sabrımız taştı. Normalde bu insanları buraya toplamak imkânsızdır, herkesin işi gücü var. Ama bıçak kemiğe dayandı. Bizim isteğimiz açık ve net: Yetkililerden biri gelsin, bizimle görüşsün. Belediye başkanı mı gelir, vali mi gelir bilmiyoruz, ama mutlaka bir muhatap istiyoruz. Eğer kimse gelmezse bu eylem sürecek.
” denildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: