Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 03.05.2026 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren beklenen yağışların, Konya’nın kuzey ve doğu ilçeleri (Karatay, Çeltik, Halkapınar, Akşehir, Doğanhisar, Ilgın, Karapınar, Sarayönü, Altınekin, Emirgazi, Tuzlukçu, Cihanbeyli, Ereğli, Kadınhanı, Kulu, Yunak) ile Karaman ve Aksaray il genelinde yerel olarak kuvvetli (21- 50kg/m2) yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı olan yerlerde buzlanma ve don olayı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.
Başlama-Bitiş Zamanı 03.05.2026 - 09.00 04.05.2026 – 06.00
Karaman'da Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor
Meteoroloji, Karaman ve çevresi için kuvvetli sağanak yağış beklendiğini bildirdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: