Programda, koruyucu ailelik konusu hem dini hem hukuki boyutlarıyla ele alındı; ayrıca tecrübe paylaşımları ile duygusal anlar yaşandı. Mimar Sinan Camii Görevlisi Kayra Aydemir'in Kur'ân-ı Kerim tilaveti ile program başladı
Panelin açılış konuşmasını yapan İl Müftülüsü Faruk Gürbüz, toplumda koruyucu aile farkındalığını artırmanın önemine dikkat çekerek, bir yetimin hayatına dokunmanın manevi değerine vurgu yaptı.
Programda Karaman İl Müftülüğü Vaizi Mehmet Emin Şahin, “Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik” başlıklı sunumuyla İslam dininin yetimlere sahip çıkma konusundaki çağrılarını aktardı. Ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Asude Bilgin, “Nasıl Koruyucu Aile Olunur?” başlıklı konuşmasında yasal süreçler ve başvuru aşamaları hakkında bilgilendirme yaptı.
Panelin moderatörlüğünü Şeyma Ekizer üstlenirken, din görevlisi Osman Taş koruyucu aile olarak yaşadığı süreci ve deneyimlerini samimi bir şekilde katılımcılarla paylaştı. Paylaşımı, salonda duygulu anlara neden oldu.
Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür eden organizasyon komitesi, benzer etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti.
Karaman İl Müftülüğü, “Bir yetime aile olmak, dünyayı güzelleştirmektir.” diyerek panelin ardından vatandaşları koruyucu aile olmaya davet etmeyi sürdürüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: