Türk Kızılay Karaman İl Merkezi Başkanı Adem Küçükyarma, kuraklığı en tehlikeli ve sinsi doğal afet türü olarak nitelendirerek Karaman’ın bu afetin yıkıcı etkilerini yaşamaya başladığını söyledi.
Son yıllarda iklim değişikliğinin etkilerine maruz kalan Türkiye’de, Karaman için kuraklığın artık bir tehdit değil, gerçeğe dönüştüğünü vurgulayan Küçükyarma, bu durumun toplum sağlığını, ekonomik istikrarı ve sürdürülebilirliği tehdit eder hale geldiğini ifade etti.
Sürdürülebilir çözüm için bireysel tasarrufun ve önleyici tedbirlerin önemine değinen Küçükyarma, “Karaman’da istisnasız bütün vatandaşlar tasarruf konusunda üzerine düşeni yapmalı. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, meslek odaları ve kamu politikası yapan tüm aktörler ortak hareket ederek devletimizin dış havzalardan Karaman’a su getirilmesini kamu politikasına dönüştürmesi için elini güçlendirmelidir” dedi.
Karaman kuraklık felaketine giriyor
Türk Kızılay Karaman İl Merkezi Başkanı Adem Küçükyarma, kuraklığın Karaman’da yıkıcı etkilerinin hissedilmeye başlandığını belirterek, bireysel tasarruf ve ortak mücadele çağrısında bulundu.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: