Ortaöğretim kurumları merkezi sınavı ile ortaöğretime geçecek öğrencilere tercih danışmanlığı sürecinde ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışma bölgesinde yer alan merkez ortaöğretim kurumları merkezi sınavı için ilimizde 46 Tercih Danışmanlığı Komisyonu kuruldu. Kurulan Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında LGS için 52 psikolojik danışman/rehber öğretmen görevlendirildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan liseye geçecek öğrenciler için tercih danışmanlığı komisyonlarının kurulduğunu ifade etti. İl Müdürü Çalışkan, "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında liselere yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için kurulan Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 03-19 Temmuz tarihleri arasında okullarda 09.00-15.00 saatlerinde, Rehberlik Araştırma Merkezinde ise 8.30-17.00 saatleri arasında tercih danışmanlığı hizmetini verecek" diye konuştu.
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, "2022-2023 eğitim-öğretim yılı temel eğitimden ortaöğretime geçiş sürecinde yer alan öğrencilerimiz; Proje Okulları, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasından kendilerine uygun okulları seçip tercih listelerini Tercih Danışmanlığı Komisyonu eşliğinde oluşturacaklar." dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan son olarak şu ifadelere yer verdi; "Öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecek olan sınavın tercih döneminde yardımcı olacak ve Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında görevli psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimize ile yöneticilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: