15 Temmuz’a Afrin’den Kudüs’e Zeytin Dalı’ndan Zeytin Dağına İstiklal Mücadelemiz konulu resim sergisi yoğun bir katılımla açıldı.
Hatuniye Medresesindeki serginin açılışına, Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açış konuşmasını Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Serkan Demirtaş yaptı. Serkan Demirtaş sergi hakkında davetlilere bilgi vererek sergide yer alan resimlerin 11. sınıfta öğrenim gören öğrenciler tarafından yapıldığını söyledi. Demirtaş, “Ortaöğretim okulları olarak bizlerin amacı, toplumsal duyarlılık oluşturmaktır. Bizler de bu bilinçle hareket ettik ve öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini sizlerle paylaşmak istedik. Böyle güzel ve anlamlı bir etkinlikle bizleri sizlerle buluşturan Karaman Kudüs Platformuna da teşekkür ediyorum” dedi.
Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Serkan Demirtaş’ın ardından Karaman Kudüs Platformu adına Cahit Suci bir konuşma yaptı. Cahit Suci, “Bizler Çanakkale’yi Afrin’den, Afrin’i Kudüs’ten Kudüs’ü İstanbul’dan, İstanbul’u Şam’dan, Şam’ı Bağdat’tan ayrı düşünmüyoruz. Bu şehirler bizim gönül ile İslam coğrafyamız. Onun için sergimizin adını bu şekilde belirledik. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılışına geçildi. Karaman Valisi Fahri Meral protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Vali Meral ve beraberindekiler resim sergisinde yer alan eserleri öğrencilerin anlatımı ile incelediler.
Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini tuvale döktüğü birbirinden güzel eserler Vali Sayın Fahri Meral’den ve davetlilerden tam not aldı. Birbirinden farklı ve güzel eserlerin yer aldığı bu anlamlı sergide öğrenciler bir hafta süresince misafirlerini Hatuniye Medresesinde ağırlayacak.
KARAMAN GÜZEL SANATLAR LİSESİNDEN ANLAMLI RESİM SERGİSİ
Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Karaman Kudüs Platformu güzel bir çalışmaya imza atarak Çanakkale’den
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: