Mehter takımının da eşlik ettiği yürüyüş Cumhuriyet Parkında sona erdi. Daha sonra kutlamalar Karaman Halk Eğitim Merkezi binasının bahçesinde devam etti.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ise yaptığı konuşmada: “Az önce kurum müdürümüz ifade etti. İfadesinin içerisinde aslında kendi iç dünyasında bir icrası olmayan bir insanın dışarıda bir dünya inşa mümkün değildir. Eğitimin temel unsurlarından bir tanesi de insan zihnindeki bu inşayı bereketlendire bilmek ve zenginleştirebilmektir. Eğitim fiili eğitimin dışında kalan veya zamanı olmayan büyük bir çoğunluğumuzun o bahsettiğimiz algılarını pekiştirecek ve yetiştirecek yerlerin temelinde de kesinlikle bizim Halk Eğitim Merkezlerimiz vardır. Burada sadece bir alanda değil birçok alanda başta usta öğreticilerimiz olmak üzere bütün öğretim elemanlarımızla birlikte halkımızın ihtiyacı olan bütün alanlarında hizmet verme içerisindeyiz. Dolayısıyla verilen bu emeğin karşılığının burada görmek bizi bir hayli mutlu ediyor” dedi.
Konuşmaların ardından düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye takdim edildi.
Halk Eğitim Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışını Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve protokol üyeleri yaptı.
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun kurdele kesimi sırasında yaptığı konuşmada: “El emeği göz nuru hocalarımızın da ifade ettiği gibi bu sergide bir emek var bu sergide göz nuru var, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada çok kıymetli ürünler sergileniyor burada bizim kültürümüz yaşatılıyor. Bizim değer verdiğimiz el sanatlarımız yaşatılıyor. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çeşitli kurslarımızda verilen eğitimlerin bugün ürünleri sergileniyor. İnşallah bu sergi daha güzel faaliyetlere, daha güzel ürünlerin geliştirilmesine vesile olur” dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ile birlikte sergi alanını gezen Vali Akkoyun, kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Programa, Karaman Valisi Akkoyun, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Osman Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: