Karaman İl Tarım Müdürlüğü gıda denetimlerini yoğunlaştırdı. Açıklamada;
“Halkın daha sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak için İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen gıda denetim hizmetleri Ramazan ayı süresince mesai mefhumu gözetmeksizin hafta içi her gün sabah 08.00 den gece 02.00’ye kadar ve hafta sonları ise gündüz 15.00’den gece 24.00’e kadar büyük bir titizlikle devam edecektir.
Gıda güvenliği konusunda İl Müdürlüğümüz şuan itibarı ile gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik olarak 1800 denetim gerçekleştirmiş ve toplamda 17 işletmeye 86.544 TL idari para cezası kesmiştir. 2016 yılı içerisinde 2.451 gıda işletmesine yönelik 4.859 denetim gerçekleştirilmiş ve 75 gıda işletmesine 283.791 TL idari para cezası kesilmiştir.
Denetimler sırasında özellikle hijyen koşulları başta olmak üzere işletmelerin gıda mevzuatlarına uygunluğu kontrol edilmektedir. İl Müdürlüğü olarak başarıyı çok denetim ve çok ceza olarak değerlendirmiyoruz. Gıda güvenliği konusunda kararlı bir şekilde yürüttüğümüz gıda denetimlerinde başarının sırrını; cezanın yanında eğitimin, yani rehberlikçi anlayış ekseninde bir denetim şeklinde olması gerektiğini düşünüyoruz.
İl Müdürlüğümüzce rehberlikçi bir anlayış içerisinde yürüttüğümüz denetimlerde gıda sektörün gelişebilmesi için sektör çalışanlarının ve işverenlerin değişen gıda mevzuatı ve sürekli inovasyon yaşayan teknolojiler konularında eğitimler verilmektedir. İl Müdürlüğü olarak sektöre yönelik yapılan eğitimlerin yanında “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” anlayışı içerisinde okullarımızda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da gıda güvenliği komsunda da eğitimler verilmektedir.
İl Müdürlüğü olarak gıda güvenliğini benimsemiş, modern ve daha rekabetçi gıda işletmelerinin olduğu bir gıda şehri Karaman için çalışıyoruz. Siz değerli vatandaşlarımızın sağlığını korumak için, biz ne kadar denetim yaparsak yapalım önemli olan sizlerin mümkün olduğunca satışa sunulan ürünlerin etiket bilgilerine ve muhafaza koşullarına dikkat etmesi ve karşılaştığı herhangi bir olumsuzluk durumunda vakit kaybetmeden Alo Gıda 174 hattını aramasıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”denildi.
KARAMAN'DA GIDA DENETİMLERİ
RAMAZAN AYINDA DENETİMLER 7 GÜN 24 SAAT DEVAM EDECEK
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: