Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 günü yaşanan ve 11 ilde büyük can ve mal kaybına neden olan depremin ardından binlerce insan memleketlerini geçici veya kalıcı süreyle terk ederek farklı şehirlere gitti.
Karaman’da vatandaşlar KYK yurtlarına yerleştirilirken, bazı vatandaşlarda yakınlarının yanına yerleşti.
İlimizde KYK yurtlarında kalan vatandaşların sayısının 12 bini geçmişti. Karaman başta olmak üzere giden bu insanların bir kısmı bu aralar tekrar memleketlerine dönüşe geçti.
Gazetemizin edindiği bilgilere göre, depremzede vatandaşlar deprem bölgesindeki enkazların kaldırılması ve kalacak yer ayarlamalarının ardından dönüşe geçmeye başladı.
Yaklaşık 10 bin vatandaşın Karaman’dan ayrılarak deprem bölgesine gittiği öğrenildi.
İlimizde KYK yurtlarında şuanda 2 bin 500’e yakın depremzedenin kaldığı bilgisi edinildi.
Karaman'a Gelen 12 Bin Depremzeden 10 Bini Tekrar Memleketlerine Döndü
Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremin ardından Karaman’a gelen 12 bini bulan depremzedeler tekrar memleketlerine dönmeye başladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: