Harmandar, yaptığı açıklamada, “Bu çiftçilerimizin hali ne olacak, bu çiftçilik nereye gidecek, sesimizi duyan yok mu?
DAP gübresinin tonu 6500TL, Üre gübresinin tonu 5000 TL olmuş. Elektriğe en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanda %15 zam gelmiş. En önemli girdilerimizden olan mazot 8TL'ye çoktan merdiven dayamış. Tam; "Ürettiğimiz mahsul para edecek, bir nebze olsun kazanç elde edeceğiz." derken haydi Tarım Bakanlığımız arpa ve buğday alımı ithalatı ile fiyatlarımızı değerinin altına çekmiş.
Yazıktır yahu. Zaten kuraklıktan verim kaybımız had safhada. Yer altı sularımız can çekişiyor. Ürünleri yetiştirebilmek için bu sıcaklıkta kuyularımız gece gündüz çalışıyor.
Bu yapılanlar çiftçinin kazancına göz dikmek değil de nedir?
Neden her yıl İç Anadolu'nun (Konya, karaman ve çevre iller) hububatı hasat edilecekken Bakanlığımız yurtdışından ithalat ihalesi açar da arpa buğday alır?
Neden tam enerji kaynağımız olan elektriğe en fazla ihtiyacımız olan dönemde %15 zam yapılıyor. Bakanlığımız gübre fiyatlarına neden müdahale etmiyor? Şu an ihtiyacımız olan Üre gübresi neden piyasadan bir anda kayboldu da karaborsaya düştü?
Artık bu çiftçimizin sesine bir kulak verin. Buradan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye, Karaman milletvekillerimize sesleniyorum. N'olur çiftçimizin aşırı şekilde zamlanan girdi maliyetlerine, sıkıntılarımız ve dertlerimize bir kulak verin.
Bütün bu yapılanlar çiftçinin kazancına göz dikmek değil de nedir?” dedi.