Karaman'da 2 şehidin babasına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle verildi.
Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen programa Karaman Valisi Fahri Meral, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler ile davetliler katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce organize edilen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Karaman Valisi Fahri Meral, yaptığı konuşmada, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden kahramanlarımıza şükran ve minnet borçluyuz. Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına Şehitlerimizin yakınlarına takdim edeceğimiz bu madalya vatan sevgisinin en yüce nişanesidir. Hayatının tüm zorluklarına ve bu yurda el uzatmak isteyecek her türlü ihanete karşı bu milletin evlatlarına vatan sevgisini ve bu uğurda mücadele etmenin yüceliğini gösterecek önemli bir hatıradır." dedi.
Sözleşmeli er Oğuzhan Küçük’ün babası Alaattin Küçük ise “Bu madalyayı dün Zeytindalı harekatında ve Hakkari’de şehit olan şehitlerin adına ve şuanda vatanımızın değişik yerlerinde görev yapmakta olan polisimiz ve askerimizin adına alıyorum. Asla geri adım atmayacağız ve mücadelemize devam edeceğiz ” diye konuştu.
Vali Meral, daha sonra Hakkari'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Şehit Sözleşmeli er Oğuzhan Küçük’ün babası Alaattin Küçük’e ve İstanbul'da Sarayburnu açıklarında bir yük gemisinin çarpması sonucu alabora olan Sahil Güvenlik botunda şehit olan kıdemli Üsteğmen Ali Rıza Yücel’in babası Şükrü Yücel'e "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: