Şuba Başkanı Duru, Tapucak Mahallesi 62.sokaktaki şube binasında kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek, şubenin ve merkezin faaliyetlerini anlattı.
Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin (YEDAM) ilk adımlarının 2015 yılında atıldığını belirten Duru, tamamı bağımlılık alanında çalışan uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi, bağımlı bireylere ve bağımlı bireylerin yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti verdiğini söyledi.
Türkiye genelinde ve KKTC'de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunduğunu ifade eden Duru, şunları söyledi:
Duru, Türkiye'nin her yerinde 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ücretsiz olarak da ulaşılabidiğini dile getirerek, 115 YEDAM Danışma Hattı kurulduğu günden bugüne 1 milyonun üzerinde çağrı alındığını aktardı.
Duru, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Danışma hattı arama sayısı 1.234.228, Görüşme sayısı 328.649, Sosyal destek hizmet sayısı 130.097, Sosyal etkinlik sayısı 4.411 ve YEDAM Atölye ’ye katılan danışan 4.307 kişidir.
2015- 9 Eylül 2024 tarihleri arası Bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlere cesaret vermesi ve ilham verici olması için Renklerini Yeniden Kazananlar kitabı hazırlandı. YEDAM’da tedavi gören bir bağımlı annesinin Oğluma hayatın renklerini tekrar kazandırdığınız için teşekkür ederim notuyla gönderdiği çiçekten ilhamla adını alan kitapta, YEDAM’a başvurarak bağımlılığın çıkmazından kurtulan danışanların kurgulanmış hikâyeleri yer alıyor."
Yorumlar
Kalan Karakter: