Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı açıklamada, "Karaman Merkez Göksu havzasındaki köylerimizde geçtiğimiz 10 yıl önce üretimine başlanan cennet meyvesi ekimi yapılan hurmanın hasadına başlandı.
Bucakkışla, Narlıdere, Bostanözü, Kalaba, Cerit, Çukur, ve Göksu Havzasında bulunan bir çok köyde Nar, Zeytin ve İncirden sonra alternatif olarak cennet meyvesi ekimi yapılmaya başlandı.
Cennet meyvesi hasadı başladı. İnsan işgücüyle toplanan ve zedelenebilir yapısıyla zahmetli bir süreci olan cennet meyvesi hasadında, dallarından toplanan ürünler, kasalara dizilerek, yurt içi pazarlara gönderiliyor. "Vitamin ve özellikle potasyum bakımından zengin bir meyve. Yapılan araştırmada lifli içeriğinin olması nedeniyle de sindirim sistemine de yardımcı olduğu için zayıflamada da önemli yer bulduğu görüşü hakim. Cennet hurması veya cennet meyvesi olarak da bilinen bu meyve kabızlık, ishal, iştahsızlık, gastrit, bağırsak iltihaplarının tedavisinde kullanılır. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Mideyi hazmettirici özelliği, güçlendirici özelliği mevcuttur. Kansızlığa iyi gelir. Safra kesesini rahatlatır. Özellikle üşüyenler için, vücut ısısını dengede tutar.
Üreticimiz kendi ürettiğini parça parça kendi imkanları ile satıyor.
Bölgemizde 11 yıl önce İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından bedelsiz verilen fidanlarla cennet meyvesi üretimine başlandı tüm köylülerin yeni fidanlar dikerek üretimin hızla çoğalmaya devam ediyor." dedi.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: