Ülkemizin göğsünü kabartan sevindici haber, 30 üniversitenin Paris’te Hukuk alanında kıyasıya yarıştığı etkinliğe katılan Hukuk Öğrencisi Yunus Şen’den geldi.
Öncülüğünü Uluslararası Ticaret Odası (ICC), Science Po ve Clifford Chance’ın yaptığı, Paris Uluslararası Tahkim yarışması her yıl olduğu gibi bu yıl da tahkim alanında en iyi öğrencileri belirledi.
Dünyanın farklı ülkelerinden katılan öğrenciler 15-17 Mayıs arası Paris’te düzenlenen finallere katıldılar. Aralarında Buenos Aires, Creteil, EFB, Fribürg, Strazburg ve Versailles üniversitelerinden finale katılma şansını yakalayan 8 takım Birincilik için yarıştı.
Dünyaca ünlü Profesör Pierre Tercier’nin başkanlığını yürüttüğü kurgusal tahkim mahkemesinin bu yılki konusu 2 şirketin arasında çıkan ticari uyuşmazlığın çözümü ile ilgiliydi. Aralık ve Şubat aylarında yazılı savunmalarını sunan 30 takımdan seçilen en iyi 8 takım Paris’teki finalde sözel savunmalarını yapma şansını kazandılar. Strazburg Üniversitesinden katılan takım hem 1.lik ödülüne hem de en iyi savunma dosyası ödülüne layık görülmüştür.
FRANSA’DA KARAMANLI ÖĞRENCİNİN BAŞARISI
PARİS’TE 30 ÜNİVERSİTE ARASINDA BİRİNCİ OLDU


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: