KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen seminerde Eğitmen Serkan Yimsel, ilk olarak fitness hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ardından öğrencilere BESYO Spor Salonunda fitness hareketlerinin uygulamasını yaptırdı.
Seminerinde Serkan Yimsel, düzeltici egzersiz hakkında konuşarak iyi bir fitness eğitmeninin; anatomiyi, kasları, vücudun çalışma sistemini bilen ve buna göre doğru hareketleri seçebilen antrenör olduğunu ifade etti. Yimsel, "Antrenörler düzeltici egzersiz pratiklerinin arkasındaki bilimsel alt yapıya ne kadar hakim yada bir antrenöre düzeltmek kelimesi ne kadar uygun bilemiyorum. Bazı fitness eğitimlerinde; ortopedik fitness, medikal fitness, klinik pilates, egzersiz terapisi gibi adlarla tıp terimlerini içeren eğitimler veriliyor. Bunları doğru bulmuyorum. Çünkü zaten iyi bir fitness eğitmenliği düzelticidir. Fitness eğitmeninin birinci önceliği, kişiye sakatlık riski en düşük ve biyomekanik verimi en yüksek kuvvet egzersizlerini öğretmektir." dedi.
Bel ağrıları hakkında da detaylar veren Yimsel, "Bel ağrılarının iyileşmesi konusunda opioid ağrı kesiciler, omurga füzyon ameliyatları, steroid enjeksiyonları, fizyoterapi, manipülasyon (kiropraktik), masaj, akupunktur gibi pek çok yöntem bulunmakta fakat yapılan deneylerde bunların hepsinden öte en etkili yöntemin yapılan egzersizler olduğu ortaya çıkmıştır. Yani modern tıp ve alternatif terapiler içinde en etkili ve ekonomik yöntem düzenli egzersizler olmuştur." dedi.
"DEĞİŞİM SENSİN" FİTNESS SEMİNERİ
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) "Değişim Sensin" başlıklı fitness seminerine Fitness Eğitmeni Serkan Yimsel konuk oldu.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: