Yunus Emre Konferans Salonundaki kongreye CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, CHP Karaman İl Başkanı Ayşegül Yıldız, CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Recai Evcen, İyi Parti İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu, parti üyeleri ile davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan başkanlığına CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver seçildi.
Ünver, yaptığı konuşmada, "Bir genel seçim atlattık. Bu seçim siyasi partiler açısından önemli bir seçimdi. Millet ittifakı çatısı altında birleştiğimiz siyasi partilerimizle birlikte bir kader birliği yaptık. Millet ittifakı adayı olarak CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı yarışında millet ittifakını temsil etti. Hepimiz sahadaydık hepimiz çalıştık. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda halkımızın içinde bulunduğu koşulları anlattık, anlatmaya çalıştık. Sonuç itibariyle 13-28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerle maalesef ki CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı olarak seçtirmeyi başaramadık. Burada hepimiz adına çıkarılacak dersler vardır. Hem şahıs olarak hem siyasetçiler olarak hem siyasi partiler olarak bu muhasebeyi hep birlikte yapıyorlar, yaptılar ve yapacaklar. Seçimi kazanamadık, seçimi kazanamadığımıza göre kaybettik. Önemli olan 8 ay sonra bir yerel seçim var. Bu yerel seçime giderken halkımızın bu seçimde yaşayarak içine düştüğü yenilmişlik duygusunu bizim millet ittifakı bileşenlerinin tabanında Sayın Cumhurbaşkanı adayımıza oy verenin tabanında olan umutsuzluğu umuda çevirebilmektir." dedi.
CHP Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Recai Evcen de söz alarak partide görev yaptığı süre içerisindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Kongrede dilek ve öneri kısmında ise partililer söz aldı.
Adaylar Mustafa Mut ve Ayşe Karasipahi de birer konuşma yaptı.
Daha sonra seçime geçildi. Sandıklar saat 17.00 itibariyle açılacak ve sayıma geçilecek ardından yeni CHP Merkez İlçe Başkanı belli olacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: