Konu ile ilgili Facebook ‘Ermenek Keşif Grubunda’ Mustafa Bozcu şu bilgileri verdi;
“Ermenek ve çevresinde yaşayan maden işçilerinin ve bölge esnafının uzun zamandır “Ocaklar açılsın” beklentisi gerçekleşiyor.
Bölgede kömür madenciliğinin yaşatılması, geliştirilip, modernleştirilmesi ve çeşitlendirilmesi bölgenin ekonomik gelişimi için büyük önem arzetmekte. Geçmişteki acı olaylardan da dersler çıkarılarak, “Sürdürülebilir çevre ile uyumlu bir madencilik” anlayışıyla ve teknolojik olarak modern bir işletme tasarımı üzerinde çalışılmakta.
Ülkemiz ekonomisinin darboğazdan geçtiği bu dönemde Ermenek İlçesinde bu boyutta bir iş sahası açılması, ayrıca yeraltı kömür madenciliğinin kendine has özelliğinden dolayı hem çalışanlarının hem de yatırımcısının ayrı ayrı moral-motivasyon ve devletin ilgisine ihtiyacı vardır. Bu ilginin hem halkımız, hem de devletimiz tarafından esirgenmeyeceğine inanıyorum.
CENNE LİNYİT İŞLETMELERİ Genel Müdürlüğü'ne Seçilen Emre ÖZBEY'i kutlar, yeni görevinde başarılar dilerim. İlçemiz için önemli bir yatırım ve istihdam alanı olan linyit ocaklarının açılmasının halkımız için hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Konu ile ilgili gelişmeler Ermenek ve Taşeli bölgesinde merakla bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: