19 Eylül 2015 tarihinde Büyükada'dan 12:30'da başlayan Red Bull Geç Kalma, bisiklet tutkunlarına adaların nefis manzarasında eşi benzeri olmayan bir yarış deneyimi yaşattı. Karaman adına Gençlik ve Spor Kulübünden Ferhat Köse’nin yarıştığı büyük organizasyonda Türkiye’nin farklı illerinden 16 yaş üstü toplam 251 katılımcı pedal çevirdi. Zamana karşı çevrilen etkinlikte yarışmacılar Büyükada, Burgazada ve Heybeliada'da kimi kolay kimi zorlu parkurlarda ter döktüler.
Erkeklerde 19.54 dakikalık zamanlamasıyla, Abdülkadir Kelleci birinci oldu. Bayram Eroğlu 20.19 dakika ile ikinci, Ali Cakas ise 20.22 dakikalık zamanlamasıyla üçüncü olarak yarışı bitirdi.
Kadınlarda, 28.07 dakikalık zamanlamasıyla Esra Kürkçü birinci, Cansu Türkmenoğlu, 29.15 dakika ile ikinci, Pelin Bayram ise 3. etapta elenerek üçüncülüğü göğüsledi.
Köse’yi başarısından dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet sporcularının Türkiye’nin her yerinde Karamanı başarıyla temsil ettiklerini belirtti. İl Müdürü Kısacık konuşmasına şöyle devam etti:
“ Kentimiz bisiklet branşında el ettiği başarılarla yükselişine devam ediyor. Sporcularımız disiplinli ve azimli çalışmalarının meyvelerini gittikleri her yarışta almaya devam ediyor. Türkiye genelinde örnek gösterilecek, başarıdan başarıya koşan takım olma yönünde sporcularımıza desteklerimiz devam edecektir” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: